BIO Sirup z agáve 500g

Sirup z agáve je sladidlo získávané z mexické rostliny agave. Díky své téměř …

Zobrazit více

Sirup z agáve je sladidlo získávané z mexické rostliny agave. Díky své téměř neutrální chuti je vynikající náhradou za cukr a med. Sladicí složkou je glukóza, inulin a zejména fruktóza, díky níž má nízký glykemický index 22. Používá se v polovičním množství než med (je dvojnásobně sladší).

Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

BIO BIO
  • Nízký glykemický index
  • Konzumujte max. 15 g/den (vysoký obsah fruktózy 60 %)

Podrobný popis: Indiáni si agáve vysoce cenili a sirup z její dřeně používali na slazení nápojů a jídel. Sirup z agáve je získáván z Weberovy modré agave, protože tento druh obsahuje nejvyšší množství sacharidů. Agáve se sklízí ve stáří 7 až 10 let. Poté se z dřeně získává šťáva zpracovávaná při nízkých teplotách pod 45 °C.

V obchodech můžete nalézt dva základní typy agave: světlý a tmavý. Světlejší prochází jemnější filtrací, takže má více neutrální chuť vhodnou pro mnoho kuchyňských úprav. Tmavší sirupy jsou méně filtrované a pevné částečky zachované v sirupu mu propůjčují lahodnou příchuť někdy přirovnávanou k sirupu javorovému. To je například sirup, který můžete zakoupit u Iswari. Příchuť tohoto sirupu je však velice jemná a mnohem slabší než např. známe u medu.

Agáve obsahuje na druhou stranu vysoké množství fruktózy, a tak doporučujeme její střídmou konzumaci (max. 15 g/den u dospělého člověka). Přestože fruktóza nezvyšuje GI, má její vysoký příjem negativní dopad na tvorbu triglyceridů (čili krevního cukru) a inzulinovou rezistenci. Ideální je tak na mírné doslazení kávy, čaje či studených nápojů (lehce se rozpouští).

Agávový sirup od Iswari patří na trhu mezi ty kvalitní díky tomu, že obsahuje relativně nízký poměr fruktózy (max. 65 %) oproti levnějším značkám (až 90 % fruktózy). Dále byl zpracován za teplot nižších 45 °C a je takméně rafinovaný než "ne-raw" sirupy.

Způsob použití:

Agáve je asi o 40 % sladší než běžný cukr a tak používejte přibližně poloviční množství než jste zvyklí u cukru či medu. Přestože glykemický index 22 je velmi nízký (jablko 55, Coca Cola 90), není agáve prostá cukru. Proto je nutné individuálně zvážit, jaké množství používat. Např. u diabetiků je na místě střídmost a případně se poradit s lékařem.

Složení:

100% bio sirup z agáve

Výživové údaje ve 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1339 kJ / 320 kcal
Tuky 0 %
Sacharidy 100 %
Fruktóza 65 %
Glukóza 30 %
Inulin 5 %
Bílkoviny 0 %
Vláknina 0 %

Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Tekutá sladidla.

Ohodnoťte tento produkt jako první.

EAN138055651547
Cesta podání  Perorálně - polyká se
Pro  Pro děti  Pro dospělé
Vlastnosti  BIO
Originální názevBIO Sirup z agáve 500g
Dodavatel na trhIswari
Země původu