Kakaové Boby Naturalis BIO kombinují nálož tělu prospěšných látek s jedinečným chuťovým zážitkem. Jsou celé, nejsou pražené a chutnají po nejlepší hořké čokoládě.
- Vysoký obsah vitaminu E, antioxidantů a velmi důležitých minerálů
- Objevte “hormon štěstí”
Nutriční hodnota kakaových bobů
Celé nepražené kakaové boby nabízejí příznivé účinky kakaa v nejčistší přírodní podobě. Mají mnoho vitaminu E a cenných minerálů, v první řadě železa či hořčíku. Ve spojitosti s kakaem / čokoládou se též velmi často hovoří o pověstné dobré náladě. Kakaové boby mají rovněž antioxidační účinky. Voní a chutnají jako nejkvalitnější hořká čokoláda.
Pěstování, zpracování a balení výrobku
Naše kakaové boby pocházejí z nejlepších peruánských plantáží. Zpracování je extrémně jednoduché a vylučuje jakékoliv znehodnocení nutričních hodnot. Zralá bobule se otevře, boby se uvolní a usuší. Žádné pražení, dochucování nebo chemická konzervace. Dodáváme ve 250g dobře těsnících sáčcích a plechových dózách, které bezpečně chrání vzácné aroma. Balení zajišťuje česká BIO balírna pod přísnou hygienickou kontrolou.
Vlastnosti kakaových bobů
Divoké kakaovníky jsou nízké stromy nebo keře ze spodního patra tropických pralesů jižní a střední Ameriky. Většině druhů se daří při stálé teplotě a vysoké vzdušné vlhkosti. Jejich semena, kakaové boby, jsou extrémně bohatým zdrojem tělu i mysli prospěšných látek. Vedle zřejmých přínosů vitaminu E, antioxidantů a dlouhé řady důležitých minerálů se o globální popularitu kakaa nejvíce zasloužily díky pověstným pocitům radosti a pohody při jejich konzumaci. Nejde o žádnou novinku: kakaové boby milovaly už staré indiánské civilizace, a to do té míry, že z nich učinily i velmi tvrdé platidlo. Za hrst bobů bylo možno pořídit si lásku nebo otroka. Především z nich ale vznikal nápoj znamenité chuti a příznivých zdravotních účinků. Pro Evropany kakao objevili španělští dobyvatelé 16. století. Postupy přípravy kakaa se postupně vzdalovaly předobrazu indiánských receptur. Revoluční událostí v historii kakaa byl objev tuhé čokolády. Za všechny krásné chvíle s kakaem a čokoládou přitom vděčíme semenům jednoho nenápadného tropického stromku.
Doporučená konzumace
Kakaové boby můžete přidat do jogurtu, kaší, cereálií, dezertů atp. Konzumujte 1 polévkovou lžíci (10–15 g) denně. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 2499 kJ / 604 kcal |
Tuky | 50,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 34,2 g |
Sacharidy | 18,2 g |
- z toho cukry | 1 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0,25 g |
- Toto balení Vám vydrží 1 měsíc
- Země původu: Peru
- Forma zpracování: Šetrné drcení
Certifikáty kvality
BIO, Vegan, Kosher, GMO Free
Vyzkoušejte také další výrobky značky Naturalis, které uvidíte v kategoriích Superpotraviny, Potraviny, nápoje a Zdravé mlsání. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Kakao.
EAN | 8594182800227 |
Značka | Naturalis |
Velikost balení | 250 g |
Cesta podání | Perorálně - polyká se |
Pro | Pro dospělé |
Vlastnosti | Pro vegetariány Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky BIO RAW Vegan GMO-free |
Originální název | Kakaové Boby Naturalis BIO - 250g |
Dodavatel na trh | Naturalis, Zelená 487, Horoměřice |
Země původu |