Loprofin low protein rýže 500 g

Směs rýžového, kukuřičného a brambor. škrobu. Určeno k dietnímu postupu při …

Zobrazit více

Směs rýžového, kukuřičného a brambor. škrobu. Určeno k dietnímu postupu při poruchách vyžadujících snížený příjem bílkovin – např. fenylketonurie, poruchy metabolismu aminokys. (MSUD (leucinóza), organické acidurie aj.), chronické selhání ledvin a jater.

Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

  • Nevhodné jako jediný zdroj výživy.
  • Používejte pouze pod dohledem lékaře
  • Doporučené množství závisí na věku, váze a zdravotním stavu pacienta.

Příprava

Jedna porce pro dospělou osobu (cca 100 g vařené rýže) Ve velkém hrnci přivedeme k varu 1 litr vody a přidáme 75 g rýže. Podle dietního režimu je možné přidat 1 polévkovou lžíci oleje a 1 čajovou lžičku soli. Za občasného míchání necháme vařit 7-9 minut nebo do změknutí. Necháme okapat a podáváme podle doporučení.

Složení

Rýžový škrob, kukuřičný škrob, bramborový škrob, uhličitan vápenatý, emulgátor (E471).

Bílkoviny

Bilkoviny jsou pro výživu člověka naprosto nutné a nenahraditelné. Bez nich by nebyla možná stavba a obnova tkání ani tvorba bílkovin s určitou funkcí v organismu (enzymy nebo bilkoviny krevní plazmy, nukleové kyseliny a dalsi). V případě, kdy organismus nemá jinou možnost, využije bilkoviny i na pokrytí potřeb energie. Bílkoviny se musí rozštěpit v několika fázích až na nejmenší stavební prvky, kterými jsou aminokyseliny. Teprve potom jsou využitelné. Skladba a množství aminokyselin, které si tělo nedokáže samo vytvořit (esenciální aminokyseliny) jsou kritériem, podle něhož se posuzuje kvalita bilkovinných zdrojů. V dřívějších letech byla z tohoto důvodu nepřiměřeně vyzdvihována hodnota živočišných bílkovin, dnes již je situace trochu jinde.

Rostlinné bílkoviny lze totiž mezi sebou kombinovat tak, že výsledkem je kompletní spektrum nepostradatelných aminokyselin. Optimální situace nastává tehdy, když člověk kombinuje ve stravě jak rostlinné, tak živočišné zdroje bílkovin. Celiakie a fenylketonurie Jsou metabolická onemocnění, která souvisí s příjmem bílkovin. Celiakie je nesnášenlivost lepku (to je bílkovina některých obilovin). Pokud pacient nedodržuje bezlepkovou dietu, trpí průjmy a poruchami vstřebávání vitamínů a minerálních látek. Při bezlepkové dietě jsou vhodné potraviny z kukuřice, rýže, brambor, sóji, amarantu, pohanky a prosa. Alergizuje naopak pšenice, žito, ječmen a oves - jim je třeba se vyhýbat a dávat pozor i na možnost jejich skrytého výskytu napriklad v uzeninách. Fenylketonurie je onemocnění, při kterém organismus neumi fenylalanin odbourávat. Důsledkem je poškození intelektu. Dnes se provádí vyšetření všech novorozenců, stačí pak jen ze stravy vyloučit zdroj fenylalaninu (varování se vyskytuje na obalech potravin nebo nápojů slazených aspartamem) a dítě může být zcela v pořádku.

Zkuste také další výrobky značky Loprofin, které jsou v kategoriích Dieta, Potraviny a Potraviny, nápoje. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Dieta.

Ohodnoťte tento produkt jako první.

EAN5016533625240
ZnačkaLoprofin
Farmakoterapeutická skupinaDoplněk stravy
Velikost balení500 g
Cesta podání  Perorálně - polyká se
Pro  Pro dospělé
Originální názevLoprofin low protein rýže 500g
Dodavatel na trhNutricia Medical Nutrition
Země původu