B.Braun Prontosan W roztok 350 ml

Roztok k čištění, zvlhčování a dekontaminaci inkrustovaných, kontaminovaných a …

Zobrazit více

Roztok k čištění, zvlhčování a dekontaminaci inkrustovaných, kontaminovaných a chronických kožních ran.

Můžete mít ve čtvrtek 25. 4.  více info
Skladem u dodavatele
V Pilulka Boxu již ve čtvrtek 25. 4. od 21:00
Pilulka Expresem již ve čtvrtek 25. 4. od 17:00
319 Kč
Cena za 10 ml: 9,11 Kč
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

Antibakteriální Antibakteriální
Prontosan W roztok 350ml

Jen čistá rána se může zahojit

Více než 90 % chronických ran je kolonizováno bakteriemi, které vytvářejí biofilm. Ten umožňuje jejich další množení, vyvolává chronickou zánětlivou reakci a snižuje účinek antibiotik a antiseptik. Proces hojení se tak výrazně prodlužuje. A proto je tu Prontosan®! Dokáže účinně narušit povrch biofilmu a zabránit jeho dalšímu vzniku. Produktová řada přípravků Prontosan® je určena primárně k vlhkému hojení chronických i akutních ran.

Prevence vzniku biofilmu

Vhodný pro akutní i chronické rány

Rány řádně čistí

Účinná kombinace betainu a polyhexanidu

Prontosan® iri­gační roztok na rány se používá k čištění, oplachování a zvlhčování akutních, chronických a infikovaných kožních ran či popálenin prvního a druhého stupně. Díky dobrému irigačnímu účinku dokonce i v ranách s nerovnou spodinou. Obsahuje kombinaci účinných látek betain a polyhexanid, které dokáží rozložit biofilm, vyčistit ránu od bakterií a zabránit jejich dalšímu růstu. Užíváním roztoku podporujete přirozený proces hojení.

Prontosan W roztok 350ml
Prontosan W roztok 350ml
Kouzlo Prontosanu®

Správný postup pro hojení chronických ran:

Použití Pronto­san® irigační­ho roztoku na rány je bezbolestné a je také dobře snášeno alergiky. Rychle odstraňuje nepříjemný zápach ran. Rány by měly být nejprve opláchnuty a vyčištěny Prontosan® iri­gačním roztokem na rány, aby se povlak z nich snadno uvolnil a odstranil, než se pro ošetření použije Prontosan® gel na rány.

Krok 1: Důkladně ránu vyčistit

Nejprve ránu důkladně opláchněte, přiložte na ni například savý gázový čtverec napuštěný Prontosan® iri­gačním roztokem na rány a nechte deset až patnáct minut působit. Poté ránu mechanicky očistěte tak, aby byla na pohled čistá. Znovu pečlivě opláchněte.

Prontosan W roztok

Díky Prontosan® iri­gačnímu roztoku na rány zůstane rána déle čistá a je lépe chráněna před nekontrolovatelným množením bakterií. Při čištění citlivých ran zahřeje Prontosan® iri­gační roztok na rány na tělesnou teplotu (cca 37 °C). Celý proces čištění tak může být pro uživatele příjemnější.

Krok 2: Ošetřit ránu hydrogelem:

Pro zajištění trvalého účinku betainu a polyhexanidu na ránu po vyčištění aplikujte Prontosan® Wound Gel nebo Prontosan® Wound gel X. Zamezíte tak opakované tvorbě biofilmu a předejdete riziku vzniku infekce v ráně. Pro dosažení optimálního výsledku je nutná opakovaná aplikace.

Prontosan W roztok 350ml

Prontosan® Wound Irrigation Solution (Prontosan® irigační roztok na rány), Prontosan® Wound Gel (Prontosan® gel na rány) jsou zdravotnické prostředky.

 

Prontosan® Wound Irrigation Solution irigační roztok na rány je zdravotnický prostředek určený k čištění, oplachování a zvlhčování akutních, chronických a infikovaných kožních ran, popálenin prvního a druhého stupně.

 

Prontosan® Wound Gel je zdravotnický prostředek určený k čištění, zvlhčování a dekontaminaci akutních, chronických a infikovaných kožních ran a popálenin 1. a 2. stupně.

 

Před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití, neboť tento obsahuje informace o rizicích spojených s používáním uvedených zdravotnických prostředků a další důležité informace.

 

Distributor: B. Braun Medical s.r.o., V Parku 2335/20, CZ-148 00 Praha 4
 

Vyzkoušejte také další produkty značky B.Braun, které uvidíte v kategoriích Zdravotnické potřeby, Lékárničky a obvazy a Speciální ošetření ran. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Roztoky na rány.

Ohodnoťte tento produkt jako první.

EAN4039239541301
ZnačkaB.Braun
Produktová řadaB.Braun Prontosan
Velikost balení350 ml
Cesta podání  Dermálně - na pokožku
Forma  Roztok
Na co je  Na vředy  Na dezinfekci  Na proleženiny  Na ruce
Vlastnosti  Antibakteriální  Dezinfekční
Originální názevProntosan W roztok 350ml ampule CENT 400416