Bezlepkové mouky - Rozložitelnost v přírodě (0 produktů)

Mouka je běžnou součástí mnoha potravin, včetně chleba, pečiva a dezertů. Často se také používá jako zahušťovadlo do omáček a polévek. Většina výrobků se vyrábí z bílé nebo pšeničné mouky. Pokud však trpíte celiakií nebo alergií a citlivostí na …

Zobrazit více

Mouka je běžnou součástí mnoha potravin, včetně chleba, pečiva a dezertů. Často se také používá jako zahušťovadlo do omáček a polévek. Většina výrobků se vyrábí z bílé nebo pšeničné mouky. Pokud však trpíte celiakií nebo alergií a citlivostí na lepek, neznamená to, že se musíte vzdát všech zmíněných pochoutek. U nás najdete v nabídce široký výběr různých bezlepkových mouk, se kterými spolehlivě nahradíte klasickou mouku. Bezlepkové mouky jsou vyráběny z různých surovin, každá má jedinečnou chuť, vůni a texturu. Kromě toho většina z nich na rozdíl od běžné, pšeničné mouky obsahuje podle druhu různé tělu prospěšné látky, od vlákniny, až po minerály a antioxidanty.

Nejznámější druhy bezlepkových mouk:

Mandlová mouka - je možné ji využít v různých receptech na pečení. Vyrobena je z mletých, blašírovaných mandlí. Je jí možné nahradit běžnou mouku v poměru 1: 1 v pečivu, využít se dá také jako alternativa strouhanky. Mandlová mouka je bohatá na železo, hořčík, vápník, draslík, měď a mangan. Je také zdrojem vitaminu E a mononenasycených mastných kyselin.

Pohanková mouka - pohanka patří mezi pseudocereálie, skupiny obilovin podobná cereáliím. Má bohatou zemitou chuť a je vhodná zejména na pečení chleba. Jelikož je drobivejšia, je vhodné ji kombinovat s jiným typem mouky (např. S ​​rýžovou moukou). Obsahuje celou řadu vitamínů B, minerály jako je železo, foláty, hořčík, zinek, mangan. Také má vysoký obsah vlákniny a antioxidantů.

Amarantová mouka - stejně jako pohanka se amarant považuje za pseudocereáliu. Má zemitou, oříškovou chuť, a snadno přijímá chuť ostatních přísad. Při pečení je vhodné ji zkombinovat s jinými Muka. Obsahuje vysoký podíl vlákniny, bílkovin, a stopové prvky mangan, hořčík, fosfor, železo a selen. 

Teffová mouka - dá se použít na různá jídla jako např. palačinky, chléb. Lze jí nahradit 25 - 50% klasické mouky. Má vysoký obsah bílkovin, což podporuje pocit sytosti. Také obsahuje vápník a vitamin C.

Ovesná mouka - vyrábí se mletím celozrnného ovsa. Obsahuje beta-glukan, bílkoviny, hořčík, fosfor, vitamíny skupiny B a antioxidanty.

Kukuřičná mouka - vyrábí se z celého jádra kukuřičného zrna a je velmi jemno namletá. Je možné ji použít na zahuštění, ale připravuje se z ní i chléb a tortilly. Má vysoký obsah vlákniny, antioxidanty lutein a zeaxantin, vitamín B6, thiamin, mangan, hořčík a selen.

Cizrnové mouka - cizrna má oříškovou chuť a zrnitou strukturu a je oblíbený v blízkovýchodní a indické kuchyni. Z cizrnové mouky se vyrábí falafel, hummus a chlebová placka. Je dobrým zdrojem vlákniny a bílkovin na rostlinné bázi. Tyto živiny spolupracují na zpomalení trávení, podpoře plnosti a řízení tělesné hmotnosti. Cizrnové mouka má také vysoký obsah minerálů hořčíku a draslíku, které mají pozitivní roli při podpoře zdraví srdce.

Kokosová mouka - vyrábí se ze sušené kokosové dužiny a má jemnou, kokosovou chuť. Její lehká textura je velmi podobná běžné mouce a dá se použít pro pečení chleba a běžných dezertů. Obsahuje vlákninu a zdravé, nasycené tuky.

Tapioková mouka - používá se jako zahušťovadlo do polévek, omáček a koláčů a nemá žádnou zřetelnou chuť nebo vůni. Může se také použít v kombinaci s jinými bezlepkovými moukami v receptech na chléb.

Konopná mouka - ideální na pečení a zahušťování omáček. Konopná mouka s vysokým obsahem vlákniny, mastných kyselin, vitamínů a minerálů dodává kreativní a výživný šmrnc domácímu pečivu, muffiny, sušenkám a palačinkám.

Kamutová mouka - prastará mouka původně z Egypta. Kamut je oceňován pro svou jemnou, máslovou, oříškovou chuť a vysoký obsah bílkovin a výživných látek. Tato mouka je vhodná zejména na kváskovanie.

Dýňová mouka - tuto mouku můžete používat do pečiva, jako je chleba, sušenky, sušenky, palačinky, koláče, lievace, oplatky, ba dokonce i zmrzliny a smoothies. Vyrábí se mouka ze sušené dýňové dužiny, případně i se slupkou a se semen. Dýně je bohatá na vlákninu, minerální a stopové prvky, a zejména na vitamin A.

Uživatelé hodnotí nejlépe značky Natu. Nejlépe hodnoceným produktem je Natu Mouka kokosová BIO 500 g.

Vymazat všechny filtry

Nenašli jste, co jste hledali?

Pošlete nám tip na produkt a my ho zkusíme zařadit do nabídky.

Doporučit produkt
Nenašli jste, co jste hledali?

Potřebujete poradit?

Napište nám a rádi vám pomůžeme s výběrem a vyhledáváním vhodného produktu.

Potřebujete poradit?

Produkty z kategorie Bezlepkové mouky jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Zboží z kategorie Bezlepkové mouky jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. Ty nejprodávanějších kousky v kategorii Bezlepkové mouky najdete mezi prvními.