Mléčně kvašená řepná šťáva z přímého lisování. Řepa pochází z biodynamické produkce (demeter) a nepochází z hybridních semen, ale z původních odrůd. Při mléčném kvašení převážně vzniká L(+) kyselina mléčná, a proto jsou mléčně kvašené džusy ceněny mezi nutričními specialisty. Mléčně kvašená řepná šťáva má velmi příjemnou lehce nasládlou chuť a malá sklenka k snídani nastartuje zažívání na celý den. Tato šťáva je vynikající součástí očistných kúr a můžeme ji popíjet i během odlehčovacího jednoho dne bez jídla. Díky své intensivní barvě se používá i k barvení pokrmů - malá kapka dokáže obarvit deserty, marcipán apod.
Je šťáva vhodná pro vegany? Někteří výrobci po vylisování šťávy filtrují přes želatinu. Beutelsbacher při výrobě želatinu NEPOUŽÍVÁ a šťávy této značky jsou tudíž vhodné i pro striktní vegany.
Obal je vratný a můžete ho vrátit na jednom z odběrních míst Bio*nebio nebo v jakékoli prodejně, kde vedou džusy značky Beutelsbacher.
Co to je přímé lisování?
Běžné džusy jsou vyráběny z koncentrátu, který se vyrábí odpařováním vylisované šťávy. Takto zahuštěný džus je levnější na přepravu a skladování. Před plněním do konečného obalu se koncentrát naředí vodou. Zahušťování má negativní vliv jak na obsah vitamínů, tak na chuť džusu. Džusy z přímého lisování se získávají lisováním čerstvého ovoce a okamžitým stáčením vylisované šťávy. Džus se poté pasterizuje krátkým šetrným zahřátím, které zajistí mikrobiologickou nezávadnost džusu. Pasterizovaný džus se nemusí skladovat až do chvíle otevření v ledničce. Rozdíl mezi džusem z koncentrátu a džusem z přímého lisování je patrný na první doušek - ochutnejte!
Co to je demeter?
Biodynamické zemědělství dodržuje veškeré požadavky ekologického zemědělství a výrobky nesoucí demeter certifikát jsou zároveň bio certifikované. Biodynamické zemědělství je však v některých ohledech přísnější a zemědělci můsí dodržovat řadu postupů navíc oproti ekologickému zemědělství. Prioritou je přirozené zvyšování úrodnosti půdy například pomocí přírodních přípravků a rotace plodin. Farma je vnímána jako celek, kde každá činnost ovlivňuje další činnosti. Biodynamický zemědělec vnímá přírodu a hospodaří v souladu s prostředím a ne proti němu. Biodynamicky vypěstované výrobky nesou chráněné označení demeter a jsou certifikovány a kontrolovány stejně jako biovýrobky.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 155 kJ/37 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 8 g |
- z toho cukry | 6,8 g |
Bílkoviny | 1 g |
Sůl | 0,1 g |
Složení
Šťáva z červené řepy 99 %, šťáva z třešně aceroly. Obě složky pocházejí z kontrolovaného biodynamického zemědělství.
Vyzkoušejte také další výrobky značky Beutelsbacher, které uvidíte v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Nápoje. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Přírodní šťávy a sirupy.
EAN | 4106060074497 |
Značka | Beutelsbacher |
Forma | Šťáva |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky EKO BIO Vegan |
Certifikáty | EU Organic BIO Produkt ekologického zemědělství Demeter |
Alergeny | Bez mléka Bez arašídů Bez lepku Bez vajec |
Země původu | Německo |
Velikost balení | 0.7 l |
Originální název | Bio řepná šťáva mléčně kvašená Beutelsbacher 0,7 l |
Dodavatel na trh | bio nebio s.r.o. |