Bio*nebio Bio Sirup z agáve 352 ml

Přírodní mexické sladidlo na bázi fruktózy. Sirup z agáve je chutným a …

Zobrazit více

Přírodní mexické sladidlo na bázi fruktózy. Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlem. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy.

Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

BIO BIO
Přírodní Přírodní
Bez lepku Bez lepku
EU OrganicEU Organic
5
Zákazník doporučuje

100% zákazníků doporučuje

Hodnotilo 10 zákazníků
Napsat hodnocení
5
10x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Spokojenost se složením
100%
Skvěle chutná
100%
Výhodné balení
80%

Sirup z agáve je chutným a všestranným sladidlem. Je skvělým doplněním medu, javorovému sirupu a dalších přírodních sladidel. Má menší viskozitu než med, a proto se snáze míchá s pokrmy.

Rostlina agáve je tradiční součástí stravy amerického jihozápadu a Mexika po celá staletí, domorodí Mexičané říkají šťávě z agáve „medová voda“ a agáve přezdívají „mexický strom života a dostatku“.

Z listů se dříve vyráběl papír, z ostrých bodlin jehly na šití. Staří Aztékové považovali rostlinu agáve za posvátnou a věřili, že šťáva, která vytéká po naříznutí z listů a kořenů rostliny, čistí tělo a duši. Španělští dobyvatelé pak využili rostlinu po svém: fermentovali sladkou šťávu z agáve a získali tequilu.

Jak vzniká sirup z agáve

Sirup z agáve je vlastně zahuštěná šťáva z agáve. Surová šťáva z agáve se pravidelně sklízí z kaktusů divoce rostoucích ve středním Mexiku. Toto je obvykle práce domorodých Indiánů.

Nejprve se odřízne vršek rostliny připomínající ananas a vydlabe střed. Na dutinu se položí kámen. Kaktus pustí šťávu, která se několik dní sbírá ve vydlabaném středu. Mléčně zabarvená šťáva se poté vybere z každé rostliny zvlášť.

Tato šťáva má vysoký obsah polyfruktózy neboli inulinu, který se při šetrném zahušťování šťávy bez použití jakýchkoli chemikálií mění na jednoduchý cukr fruktózu.

Země původu: Mexiko

Použití v kuchyni

Příjemná chuť (lehounce připomínající javorový sirup) zvýrazní původní chuť jídla.

  • Do ovocných salátů, jogurtů, na müsli a lupínky, palačinky a lívance, k oslazení čaje či kávy, limonád a ovocných nápojů
  • Vhodný do salátových zálivek, marinád a grilovacích směsí
  • Je výborným sladidlem bylinkových čajů (ve srovnání s bílým cukrem)

Sirupem z agáve lze nahradit bílý cukr prakticky v kterémkoli pokrmu. V receptu nahraďte požadované množství cukru tříčtvrtečním množstvím sirupu a úměrně snižte množství tekutin stejně jako při použití medu. V pečených výrobcích vynikne jeho schopnost vázat vlhkost a zabraňovat vysoušení pečiva.

Sirup z agáve má navíc dlouhou životnost, můžete jej skladovat až 3 roky a necukernatí.

Výživové údaje (100 g)

Energetická hodnota 1275 kJ/300 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 75 g
z toho cukry 65 g*
Bílkoviny 0 g

Sůl

0,01 g

* z toho sacharóza 2 g, glukóza 16 g, fruktóza 47 g

CZ-BIO-001
Zemědělská produkce Mexiko

Složení

100% zahuštěná šťáva z bio agáve

Vyzkoušejte také ostatní produkty značky Bio*nebio, které naleznete v kategoriích Přírodní šťávy a sirupy, Potraviny, nápoje a Nápoje. Výrobek ohodnotilo 10 zákazníků a 100 % by ho doporučilo. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Přírodní šťávy a sirupy.

EAN8594052882247
ZnačkaBio*nebio
Velikost balení352 ml
Forma  Sirup
Vlastnosti  Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky  BIO  Přírodní
Certifikáty  EU Organic
Země původu  Mexiko
Originální názevBio Sirup z agáve 352 ml
Dodavatel na trhbio nebio s.r.o.