Centonze Extra Virgin Olive Oil BIO 1 l

Extra panenský olivový olej v certifikované kvalitě BIO, kategorie superior, …

Zobrazit více

Extra panenský olivový olej v certifikované kvalitě BIO, kategorie superior, lisovaný šetrným procesem „za studena“ při teplotách do 27 stupňů Celsia, a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně. Ve skleněné lahvi typu Capri o objemu 1 l.

Velikost balení
Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

Panenský olivový olej v BIO kvalitě. Základ oleje tvoří výhradně špičkový monokultivar Nocellara del Belice.

  • Intenzivní zelená barva se zlatými odlesky
  • Bohatá aromatická kompozice
  • Středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným „koncem“, nádechem po rajčatech a bylinkách
  • Vysoké množství bioaktivních složek a enzymů
  • Vhodný při přípravě ryb, mořských plodů, zeleninových polévek a červeného masa

Case di Latomie – místo, „kde se rodí“ monokultivar Nocellara del Belice

Olivové háje se táhnou podél kopců západního pobřeží Sicílie, které se mírně svažují směrem ke křišťálově čistému moři a starověké řecké kolonii Selinunte, kde se po staletí olivovníky pěstují. Zde se nachází ekologická farma "Case di Latomie ". Majitelem panství je rodina Centonze. Statek je zasazen do místa prosyceného historií „na každém kroku“ a pokrývá plně oplocenou plochu téměř 35 akrů. Okouzlující scenérie staletých olivových a citrusových hájů se nachází mezi antickými lomy " Latomie " a starobylými zdmi kamenného oplocení "Conigliere" v krajině typické pro dlouhé relaxační procházky.

Pěstují se zde jen citrusové a olivové stromy, jejichž předností je organický způsob pěstování, tedy kvalita BIO. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitost, která by měla být samozřejmostí – ruční prořezávání a ruční sběr

Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem.

Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.

Šetrné lisování „za studena“ s maximální teplotou do 27°C

Celý proces probíhá ve třech fázích:

  1. Drcení
  2. Sekání
  3. Extrakce

Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27°C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.

Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.

Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014)...

Sklizeň a výroba olejů Centonze


Balení

1 l

Barva

Jasně zelená.

Výživové hodnoty

Počet porcí v balení: 66 x 15ml
100 ml
1 porce 15 ml
Energetická hodnota
3460 kJ / 840 kcal
519 kJ / 126 kcal
Tuky
93,33 g
14 g
Z toho nasycené mastné kyseliny
14,7 g
2,2 g
Z toho polynenasycené mastné kyseliny
8,67 g
1,3 g
Z toho mononenasycené mastné kyseliny
70 g
10,5 g
Sacharidy
0 g
0 g
Bílkoviny
0 g
0 g
Sůl
0 g
0 g
Balení obsahuje 66 porcí.

Upozornění: skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.

Složení

100% olivový olej.

Zkuste také ostatní výrobky značky Centonze, které uvidíte v kategoriích Dieta, Oleje a octy a Potraviny. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Oleje a octy.

Ohodnoťte tento produkt jako první.

EAN8034105890145
ZnačkaCentonze
Cesta podání  Perorálně - polyká se
Forma  Olej
Režim výdeje  Doplňky stravy
Velikost balení1 l
Originální názevExtra Virgin Olive Oil 1l BIO
Dodavatel na trhForActiv.cz, s.r.o.
Země původu