Jak konzumovat BIO řeřichu?
Těžko najdete chutnější výhonky řeřichy než ty, které si sami vypěstujete. Možností, jak využít v kuchyni klíčky a výhonky, je nepřeberné množství. Naklíčená řeřicha se v syrovém stavu hodí do pomazánek a dipů nebo jako lehce pikantní příloha. Vyhněte se však tepelné úpravě, měla by hořkou chuť. Semínka BIO řeřichy si můžete zasadit také do truhlíku či na zahrádku.
Charakteristika
Výhonky jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. V západní fytoterapii se údajně užívá při zánětech močových cest nebo ledvinových kamenech a v Indii ji považují za pánské afrodisiakum na zvýšení potence.
Vlastním sázením a klíčením navíc ušetříte planetu od zbytečného odpadu. Stačí dózu na semínka nevyhazovat a naplnit si ji znovu semínky z Wolfberry ECO REFILL balení, které je vyrobeno z rostlinné, plně kompostovatelné fólie. Uvnitř papírové dózy navíc naleznete jako dárek zajímavé semínko stromu, byliny nebo květiny.
Návod na klíčení
- Semínka propláchneme vodou. Lehce navlhčené je vložíme do klíčící nádoby
- Semínka ponecháme na tmavém a teplém místě, kde začnou klíčit
- Rostlinky je potřeba pravidelně proplachovat (i kořínky ze spodní strany), abychom zabránili plísním (2-3x denně)
- První klíčky se objeví po 24 hodinách
- Ke konzumaci jsou vhodné celé rostlinky včetně kořínků
- Před konzumací klíčky opláchněte
Rady a tipy
- Je ideální klíčit na klíčící misce nebo sítku. Není vhodné klíčit semínka na vatě, jelikož přicházíme o chutné kořínky, které do vaty zarůstají
- Pro delší trvanlivost je vhodné hotové klíčky uchovávat v lednici, kde nám vydrží i týden
Alergeny: Bez alergenů.
Skladování: Skladujte v chladu a temnu. Baleno v ochranné atmosféře.
Země původu: Itálie.
Obsah: 200 g.