Sladidla - Nupreme (0 produktů)

Cukr není jediným sladidlem, kterým si lze osladit kávu, čaj, moučník nebo život. Na trhu je celá řada sladidel různého druhu.
Například hroznový cukr lze využít pro získání dostatku nové energie a pro posílení imunitního systému, nízkokalorická …

Zobrazit více

Cukr není jediným sladidlem, kterým si lze osladit kávu, čaj, moučník nebo život. Na trhu je celá řada sladidel různého druhu.
Například hroznový cukr lze využít pro získání dostatku nové energie a pro posílení imunitního systému, nízkokalorická sladidla přijdou vhod pro všechny, kteří jsou ve fázi shazování přebytečných kil, a samozřejmostí jsou i sladidla vhodná pro diabetiky.

Vybírat můžete ze sladidel v tabletách, jež jsou určené převážně ke slazení nápojů, nebo ze sladidel sypkých a tekutých. Ty výborně poslouží při pečení a přípravě studených sladkých pokrmů.

Proč je bílý cukr škodlivý?

Klasický bílý cukr se vyrábí rafinací z cukrové řepy, čímž je zbaven řady vitamínů a minerálních látek. Nadbytečná konzumace bílého cukru vede nejen k nadváze a řadě zdravotních problémů, ale vzniká na něm i závislost, která se stala nejrozšířenější závislostí 21. století. Zatímco dříve bylo jediným zdrojem cukru jen ovoce, med a další přírodní produkty, dnes ho najdeme opravdu všude. Dokonce i tam, kde bychom to nečekali: v pečivu, různých pochutinách, doplňcích stravy a samozřejmě veškerých slazených limonádách.

Podle nejnovějších studií cukr dokonce ničí mozek, vede k rozvoji Alzheimerovy choroby a k depresím.

Časté problémy v důsledku nadměrné konzumace cukru:

  • Zvýšený krevní tlak
  • Rychlejší proces stárnutí (poškozuje lipidy v těle)
  • Cukrovka
  • Obezita
  • Kažení zubů

Nahraďte bílý cukr zdravější variantou

Jak známo, bílý cukr je pro naše tělo škodlivý a přezdívá se mu bílý jed. Věděli jste, že průměrný Čech spotřebuje až 40 kilo bílého cukru ročně? Eliminujte ho a nahraďte zdravější variantou. Na výběr máte z přírodních či umělých sladidel nebo sladidel pro diabetiky

Přírodní sladidla

Oslaďte si život zdravějšími náhražkami cukru. Přírodní sladidla se získávají z přírodních zdrojů, klasický cukr perfektně nahradí a ještě přináší spoustu zdravotních benefitů. Jsou lehce stravitelná a šetrná k našemu zdraví - uchovávají si vysoký obsah minerálních látek, vitamínů, stopových prvků a dalších prospěšných látek. Také mají nižší glykemický index. Neobsahují barviva ani konzervanty a neprošla rafinací.

Jaká jsou přírodní sladidla?

Přírodní sladidla můžeme dle použití rozdělit na sypká a tekutá. Záleží, zda chcete sladidlo používat na vaření, pečení, k dochucení hotových pokrmů (palačinky, müsli, smoothie…) nebo k doslazení čaje nebo kávy. Vyberte si formu, která vám bude nejvíce vyhovovat.

  • Tekutá sladidla - sirupy (čekankový, javorový, agávový, datlový, rýžový, kokosový, pšeničný, špaldový, med, melasa, z ječmenného sladu, stévie, …)
  • Sypká sladidla - cukry (březový, kokosový, třtinový, datlový, skořicový)
  • Sladidla v tabletách

Co jsou to umělá sladidla?

Umělá sladidla (někdy nazývaná náhradní) jsou náhražky za sacharózu a látky mnohonásobně sladší v porovnání s klasickým cukrem, ale téměř bez kalorií. V potravinářství se využívají pro zachování sladké chuti a zároveň snížení energetického obsahu potravin (nápojů). Stavbou se podobají cukrům, ale naše tělo je neumí vstřebávat, proto pro nás mají nulovou energetickou hodnotu.
Při užívání umělých sladidel se nemusíte obávat rizika nadváhy ani o zdraví svých zubů, protože neobsahují žádné živné látky pro bakterie. 

Jsou umělá sladidla nebezpečná?

Užívání umělých sladidel vyvolává kontroverzi a neustálé spekulace o jejich škodlivosti pro organismus. I v tomto případě platí, že všeho moc škodí a nadměrné užívání není vhodné, protože obsahují mnoho chemických látek, které nejsou tělu vlastní. Nejste-li diabetici, užívání umělých sladidel se určitě nedoporučuje. Ideálním kompromisem mezi klasickým cukrem a umělým sladidlem je např. stévie. Ta se vyznačuje vysokou sladivostí a navíc má blahodárný vliv na pálení žáhy. Skvěle se hodí i při redukčních dietách.

Sladidla pro diabetiky

 Tato sladidla jsou určena výhradně pro diabetiky, tedy lidem s cukrovkou, kteří se nechtějí vzdát chuti na sladké. Tato sladidla mají téměř nulovou kalorickou hodnotu, přesto mají sladkou chuť. Pozor, některá sladidla nejsou vhodná pro těhotné a kojící ženy.

Pokud jste si nevybrali v této kategorii žádný produkt, podívejte se také na kategorie Nízkokalorická sladidla, Přírodní sladidla, Sladidla pro diabetiky, Sypká sladidla a Tekutá sladidla. Uživatelé hodnotí nejlépe značky Country Life, 4Slim a GymBeam. Nejlépe hodnoceným výrobkem je 4Slim Čekankový sirup Originál 350 g.

Vymazat všechny filtry

Nenašli jste, co jste hledali?

Pošlete nám tip na produkt a my ho zkusíme zařadit do nabídky.

Doporučit produkt
Nenašli jste, co jste hledali?

Potřebujete poradit?

Napište nám a rádi vám pomůžeme s výběrem a vyhledáváním vhodného produktu.

Potřebujete poradit?

Produkty z kategorie Sladidla jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Zboží z kategorie Sladidla jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. V kategorii Sladidla najdete zboží poskládané od nejkvalitnějších kousků.