Sušené ovoce - Jackson´s (0 produktů)

Místo sušenky sáhněte po sušeném banánu, mangu nebo jahodě. Na Pilulce můžete vybírat z nepřeberného, ovšem pečlivě přebraného sušeného ovoce, které obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Procesem sušení plody ze svého objemu ztrácí většinu vody, proto mají ve výsledku ještě výraznější chuť než ovoce čerstvé. Jak ho nejlépe uchovávat a jakými způsoby si můžete usušit ovoce doma?

Zobrazit více

Místo sušenky sáhněte po sušeném banánu, mangu nebo jahodě. Na Pilulce můžete vybírat z nepřeberného, ovšem pečlivě přebraného sušeného ovoce, které obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Procesem sušení plody ze svého objemu ztrácí většinu vody, proto mají ve výsledku ještě výraznější chuť než ovoce čerstvé. Jak ho nejlépe uchovávat a jakými způsoby si můžete usušit ovoce doma?

Jak skladovat sušené ovoce?

Sušené ovoce bylo zbaveno téměř veškeré vlhkosti z dobrého důvodu. Zásadně se díky tomu prodloužila jeho trvanlivost. Pokud ji chceme udržet, měli bychom ho skladovat v uzavíratelné sklenici na temném a suchém místě. V bezpečí budou za dvířky kuchyňské linky nebo ve spíži. Ovšem jak před kým, že? :)

Ovoce sušené mrazem

Lyofilizace - přeloženo do řeči nás smrtelníků znamená sušení mrazem. Je to proces sušení, kdy si ovoce zachovává všechny nutriční hodnoty, vitamíny, barvu, strukturu a hlavně chuť. A co navíc - dokonale křupe. V naší nabídce najdete mrazem sušené ovoce všech možných druhů. Od lesních plodů až po exotiku (třeba i unikátní dračí ovoce).

Sušení ovoce v sušičce

Pokud se rozhodnete sušit ovoce v sušičce, nebojte se vybírat kyselejší kousky - v průběhu dehydratace se přírodní cukry zhustí a jejich chuť i aroma bude sladší. 

  • Čerstvé a zralé ovoce důkladně omyjte a nakrájejte na stejnoměrné plátky (slupku ponechejte)
  • Rozložte na sušičku tak, aby se nepřekrývaly
  • Sušení zvolte podle návodu v sušičce
  • Výsledek by měl být pružný a kožnatý
  • Nechte ovoce vychladnout (přibližně hodinu) a uskladněte do vzduchotěsných nádob
  • Nádoby skladujte na temném místě, kam na ně nemůže vlhkost

Sušení ovoce v troubě

Tento způsob sušení probíhá v podstatě stejně jako v sušičce. Pokud budete používat troubu, nezapomeňte na pečicí papír. Začněte na nízkou teplotu a postupně přidávejte na 50 °C. Dejte si pozor, aby teplota nepřesáhla 60 °C. Při vyšších teplotách by mohlo ovoce přijít o potřebné živiny a vitamíny. Dvířka trouby můžete nechat po dobu sušení pootevřená a ovoce v průběhu kontrolovat.

V naší nabídce najdete různé směsi sušeného ovoce, ovoce v čokoládě i v poslední době tolik oblíbené sušené ovoce mrazem.

V případě, že jste si nezvolili žádný výrobek, podívejte se také na kategorie Banány, Brusinky, Datle, Exotické ovoce a Jablka a hrušky. Uživatelé nejlépe hodnotí značky Natu. Nejlépe hodnoceným výrobkem je Natu so Meruňky 200 g.