Vlastnosti:
- Pšeničné klíčky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů A, B, C a E obsahují zejména velké množství hořčíku, vápníku, fosforu, železa, niacinu, thiaminu a kyselinu pantotenovou
- Pravidelná konzumace pšeničných klíčků chrání tělo před útokem volných radikálů, chrání tělo před stárnutím a zajišťuje řádné fungování svalů, včetně srdečního svalu a nervového systému
- Pomáhá ke zvýšení imunity, posílení kůže, vlasů, nehtů a kostí
- Pšeničné klíčky jsou připraveny k jídlu, když bílé klíčky dosahují délky zrna
- Klíčky mají mírně nasládlou chuť, přidávají se do salátu, sendvičů, těstovin, jsou v hodné i do těsta pro všechny druhy pečiva
- Díky delikátní chuti jsou skvělým doplňkem stravy pro děti
Příprava klíčků
Připravit si klíčky doma je velmi snadné díky misce ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící misky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.
Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "máčet" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do misky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).
Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3 x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.
Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!! Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4-6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden.
Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.
Vyzkoušejte také další produkty značky Toraf, které uvidíte v kategoriích Dieta, Potraviny, nápoje a Semínka. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Semínka na klíčení.