Pokud mají ve vašem životě zelenou kvalitní čaje z lístků čajovníku čínského, jste na správném místě. Zelené čaje patří k nejoblíbenějším na světě a není se čemu divit. Při jejich zpracování nedochází k oxidaci a to je i jedním z důvodů, proč působí na lidský organismus velmi blahodárně. Pokud jste milovníky jemných, svěžích chutí a vůní, určitě nepohrdnete šálkem kvalitního bílého čaje, který se…
Pokud mají ve vašem životě zelenou kvalitní čaje z lístků čajovníku čínského, jste na správném místě. Zelené čaje patří k nejoblíbenějším na světě a není se čemu divit. Při jejich zpracování nedochází k oxidaci a to je i jedním z důvodů, proč působí na lidský organismus velmi blahodárně. Pokud jste milovníky jemných, svěžích chutí a vůní, určitě nepohrdnete šálkem kvalitního bílého čaje, který se získává z ještě nerozvinutých čajových lístků. V naší nabídce najdete kvalitní čaje sypané i porcované čaje, s příchutí i vonící po samotné přírodě.
Účinky zeleného čaje
Zelený čaj má nesporně obrovské množství pozitivních účinků na naše zdraví. Pokud se zrovna nacházíte v kocovinovém stavu, můžete též sáhnout po zeleném čaji. Dokáže zlepšit náladu. A jaké jsou další účinky zeleného čaje?
- zrychluje metabolismus a má pozitivní efekt při hubnutí
- zpomaluje proces stárnutí
- podporuje soustředěnost a díky vysokému obsahu kofeinu má povzbuzující účinky
- na rozdíl od černého čaje působí proti vzniku zubního kazu
Účinky bílého čaje
Pozitivní efekt bílého čaje se od toho zeleného až tolik neliší. Obsahují velké množství antioxidantů a proto na naše zdraví působí velmi příznivě.
Zelený čaj v těhotenství
Zelený čaj je zásobárnou kofeinu, proto se obecně v období těhotenství nedoporučuje. Pokud jste ovšem byla doteď zvyklá na pití pouze zeleného čaje a to ve velkém množství, nemusíte si ho zcela upírat. Jeden šálek denně pro vás ani plod nebude nijak nebezpečný.
Co vědět o přípravě zeleného čaje
- množství a doba louhování se odvíjí od druhu čaje, přehnaná doba louhování může způsobit hořkou chuť
- nezalévá se vařící vodou (často uváděná je teplota 80 °C), vařící voda ničí antioxidanty a vitamíny
- lze zalít opakovaně, vždy s prodlouženou dobou louhování
- příprava bílého čaje je velmi podobná
Zobrazit celý popis