Pilulka Auto

Bezlepková směs na chléb rustikální 500g

Cena: 60 Kč Skladem 1-5 ks

Toto zboží není dostupné běžně v lékárnách. Můžeme vám ho zaslat nebo si ho můžete vyzvednout v husté síti Zásilkoven.

Rádi Vám pomůžeme.


Informujte se na našem
oddělení péče o zákazníky:

222 703 000 Po - Pá: 8:00 - 18:00

  • Doprava zdarma při nákupu nad 999 Kč
  • Odborná online pomoc
  • Odběrná místa po celé ČR
  • Expresní doručení Pilulka Auto
  • Pilulka Klub - za každý nákup odměna

Popis výrobku

Bezlepková směs na chléb rustikální 500g

Směs na chléb, obsahuje lněnou a jablečnou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě. Obsah lepku je nižší jak 20mg na 1000g výrobku.

Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně,…). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. K nakousnutí. Dobrou chuť!

Složení:

Deproteinovaný pšeničný škrob,lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření

Suroviny:

  • 500g směs
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (PANASONIC, ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pícky chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně  do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45-60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) asi 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Zobrazit více informacíZobrazit méně informací

Doplňující informace

EAN: 8594010190216
Dodavatel na trh: NOMINAL
Výrobce: NOMINAL

Hodnocení

Vložit nový komentář

: *

:

1 - nejhorší, 5 - nejlepší

: *


Položky označené hvězdičkou (*) jsou povinné.

222 703 000 Po - Pá 8:00 - 18:00

Košík:

0 ks za 0 Kč

Nakupte zboží ještě za 999 Kč a dopravu máte zdarma!
Podívejte se na naše cenové trháky

Zobrazit košík

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Souhlasím