×
Pilulka.cz
Stáhnout mobilní aplikaci
Stáhnout
Bezlepková směs na chléb rustikální 500g
Bezlepková směs na chléb rustikální 500g
57 Kč

Bezlepková směs na chléb rustikální 500g

Bezlepková směs na chléb rustikální 500g

Směs na chléb, obsahuje lněnou a jablečnou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě. Obsah lepku je nižší jak 20mg na 1000g výrobku.

Skladem > 5 ks Můžete mít zítra možnosti doručení
57 Kč
Nákupem získáte 0.57 kreditu
5.0
5
4
3
2
1

Bezlepková směs na chléb rustikální 500g

Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně,…). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. K nakousnutí. Dobrou chuť!

Složení:

Deproteinovaný pšeničný škrob,lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření

Suroviny:

  • 500g směs
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (PANASONIC, ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pícky chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě:
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45-60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) asi 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Vyzkoušejte také další produkty značky Nominal, které uvidíte v kategoriích Bezlepkové pečivo, Čaje, potraviny a Bezlepkové potraviny.

EAN: 8594010190216
Značka: Nominal
Pro: Pro dospělé
Vlastnosti: Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky
Velikost balení: 500 g
Originální název: Bezlepková směs na chléb rustikální 500g
Skladem u dodavatele Zítra můžete mít možnosti doručení

Doporučujeme Vám tyto podobné produkty

5.0
5
4
3
2
1

Hodnocení produktu

Lenka R. 20. 9. 2019 20:54
Skvělý
Eva N. 20. 9. 2019 15:40
Vše ok

Doplňující informace

EAN: 8594010190216
Značka: Nominal
Pro: Pro dospělé
Vlastnosti: Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky
Velikost balení: 500 g
Originální název: Bezlepková směs na chléb rustikální 500g
Skladem u dodavatele Zítra můžete mít možnosti doručení