Nominal Bezlepková směs na chléb rustikální 500 g

Směs na chléb, obsahuje lněnou a jablečnou vlákninu apod. Obsah vystačí na …

Zobrazit více

Směs na chléb, obsahuje lněnou a jablečnou vlákninu apod. Obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě. Obsah lepku je nižší jak 20mg na 1000g výrobku.

Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

Bez lepku Bez lepku
5
Zákazník doporučuje

100% zákazníků doporučuje

Hodnotilo 6 zákazníků
Napsat hodnocení
5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Spokojenost se složením
100%
Skvěle chutná
100%
Výhodné balení
100%

Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně,…). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. K nakousnutí. Dobrou chuť!

Složení

Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření

Suroviny:

  • 500g směs
  • 475 ml(g) vody
  • 20 ml oleje
  • 13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (PANASONIC, ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pícky chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.

Postup pro pečení v běžné troubě

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45-60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) asi 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.

Vyzkoušejte také další produkty značky Nominal, které uvidíte v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Bezlepkové směsi. Produkt zrecenzovalo 6 zákazníků a 100 % z nich ho doporučuje. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Bezlepkové pečivo.

EAN8594010190216
ZnačkaNominal
Velikost balení500 g
Pro  Pro dospělé
Vlastnosti  Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky
Forma  Prášek
Alergeny  Bez lepku
Forma potravin  Sypká směs
Originální názevBezlepková směs na chléb rustikální 500g
Dodavatel na trhGrizly (CALBUCO s.r.o.)
Země původuČeská Republika