Dýňová semínka obsahují aminokyselinu tryptofan, které je ve stravě většiny lidí nedostatek. Umí povzbudit krevní oběh a zpomalovat stárnutí. Snižují cholesterol, vysoký krevní tlak a tedy i riziko infarktu. Napomáhají také stabilizovat hladinu glukózy v krvi, jsou proto vhodná i pro diabetiky.
K čemu se hodí
• sladké i slané vaření a pečení
• na placky
• do smoothies
Jak s ní zacházet
Nelekejte se barvy, mouka má krásně zelenou barvu. Pokud jí použijete větší množství, bude i výsledek vtipně zelený. Do těsta ji přidávejte v menším množství pro zvýšení výživových parametrů.
Dýňovou mouku můžete použít v kombinaci s univerzální nízkoškrobovou směsí bez kukuřice BAKE-A-CAKE nebo také se směsí SIMPLY ADVENI.
Složení
mletá mouka z výlisků olejnatých semen dýně
Skladování
v suchu a chladu
Země původu
EU
Obsah
250 g
EAN | 8594181850261 |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky |
Alergeny | Bez lepku |
Originální název | Dýňová mouka 250 g Adveni |