Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně,…). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. K nakousnutí. Dobrou chuť!
Složení
Deproteinovaný pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření
Suroviny:
- 500g směs
- 475 ml(g) vody
- 20 ml oleje
- 13g čerstvého droždí
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (PANASONIC, ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pícky chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Postup pro pečení v běžné troubě
Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45-60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) asi 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Vyzkoušejte také další produkty značky Nominal, které uvidíte v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Bezlepkové směsi. Produkt zrecenzovalo 6 zákazníků a 100 % z nich ho doporučuje. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Bezlepkové pečivo.
EAN | 8594010190216 |
Značka | Nominal |
Velikost balení | 500 g |
Pro | Pro dospělé |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky |
Forma | Prášek |
Alergeny | Bez lepku |
Forma potravin | Sypká směs |
Originální název | Bezlepková směs na chléb rustikální 500g |
Dodavatel na trh | Grizly (CALBUCO s.r.o.) |
Země původu | Česká Republika |