Moruše obsahuje vysoký podíl přírodních cukrů, jako jsou glukóza a fruktóza, které tvoří zhruba 50% z celého obsahu. Specifický je vysoký podíl bílkovin, který je pro ovoce netypické a má zhruba kolem 10%. Neobsahuje žádné tuky. Stravitelná vláknina zapříčiňuje dlouhodobý pocit sytosti. Dále obsahuje široké spektrum vitamínů a minerálů. Významně je zde zastoupen vitamín C, K, vápník, fosfor a železo. Plody jsou zdrojem resveratrolu a moranolinu. Resveratrol má antioxidační a antibakteriální účinky, které posilují imunitu. Moranolin zpomaluje vstřebávání sacharidů, a proto napomáhá udržovat zdravou hladinu glukózy.
V čínské tradiční medicíně se bílé moruše používají převážně k léčbě únavy, ale také zde uvádějí, že má pozitivní vliv na ledviny, upravují chudokrevnost, pomáhají chránit před rakovinou, brání předčasnému šedivění vlasů, zlepšují spánek.
Sušené moruše jsou křupavé a mají sladkou chuť. Většinou se konzumují jako samostatná zdravá pochoutka, ale mohou se jimi i zpestřit saláty, smoothie, vločky, ořechy nebo jiné sušené ovoce.
Země původu: Turecko
Obsah: 250 g
EAN | 8594182000221 |
Cesta podání | Perorálně - polyká se |
Pro | Pouze pro muže, Pouze pro ženy, Pro dospělé, Pro seniory |
Originální název | BIO bílá moruše sušená Allnature 250g |