Toto ghí se vyrábí z másla z českého mléka a má typickou příjemnou chuť a vůni. Přepuštěné máslo neboli ghí se tradičně používá nejen v Indii, ale i v Evropě. Jeho velkou výhodou je o hodně delší trvanlivost oproti máslu a naši předkové tak řešili přebytky mléka. Přepuštěné máslo má oproti klasickému máslu vyšší teplotu přepalování (cca 250 °C, vyšší než sádlo) a je tak vhodné i na smažení. Vyrábí se pomalým a šetrným vařením másla, během kterého se z másla vypařuje voda a na povrchu se usazují vysrážené bílkoviny, které se odebírají. Díky tomu obsahuje ghí pouze stopová množství laktózy a mléčných bílkovin a je obvykle dobře snášeno lidmi, kteří nemohou konzumovat mléko.
Země původu
Česká republika
Použití
Ghí používáme místo másla na vaření, pečení i smažení, na kaše, do dezertů, těst atd. Je velmi vhodné k ošetření suché pokožky a jako základ mastí.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 3678 kJ/895 kcal |
---|---|
Tuky | 99,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 58,6 g |
Sacharidy | <0,5 g |
z toho cukry | <0,3 g |
Bílkoviny | <0,5 g |
Sůl | 0,03 g |
Skladování
Skladujte v temnu při teplotě do 20 °C.
Složení
Bio bezvodý mléčný tuk. Přepuštěné máslo obsahuje stopy laktózy a mléčné bílkoviny.
Vyzkoušejte také další výrobky značky Bio*nebio, které uvidíte v kategoriích Potraviny, Oleje a octy a Potraviny, nápoje. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Ghí.
EAN | 8594052880403 |
Značka | Bio*nebio |
Velikost balení | 210 ml |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky Bez laktózy BIO |
Certifikáty | BIO Produkt ekologického zemědělství Český výrobek |
Alergeny | Bez laktózy Bez mléka |
Země původu | Česká republika |
Originální název | Bio přepuštěné máslo ghí ČESKÉ BIO 210 ml |
Dodavatel na trh | bio nebio s.r.o. |