Jak používat panko strouhanku
Obalovací směs podobná strouhance vytváří skvělou křupavou krustu. Panko nejčastěji využíváme při přípravě vepřového nebo drůbežího obalovaného řízku. Do panka můžeme obalit maso, ryby, mořské plody, houby či zeleninu. V panku obalujeme jako v klasické strouhance, tedy v trojobalu – hladké mouce, vajíčku a panku. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Charakteristika
V receptech se někdy setkáme s výrazem panko strouhanka. Jde o japonskou strouhanku, která má zcela stejné využití jako naše známá klasická strouhanka. Japonská panko strouhanka má však hrubší strukturu a tím vypadá jako drobné vločky. Na rozdíl od české strouhanky, která se připravuje ze starších rohlíků, veky nebo světlého chleba, který se nechá proschnout a poté se rozmixuje najemno, se panko vyrábí z čerstvého bílého chleba a pomele se nebo strouhá nahrubo. A čím je japonská strouhanka v kuchyni tak zajímavá? Hned ze dvou důvodů. Za prvé při smažení nenasákne zdaleka tolik tuku a za druhé je výsledný pokrm mnohem křupavější. Název panko je odvozen z portugalského či španělského překladu slova chléb (pan) a japonské přípony -ko, která znamená mouku. Panko strouhanka se vyrábí po celém světě, zejména však v asijských zemích.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota | 1120 kJ/270 kcal |
Tuky | 0,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 53 g |
- z toho cukry | 1 g |
Vláknina | 5,5 g |
Bílkoviny | 9,8 g |
Sůl | 0,2 g |
Alergeny
Lepek
Skladování
Panko strouhanku přesuňte do nádoby s těsnícím víčkem a skladujte na suchém a temném místě při běžné pokojové teplotě do 20°C. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Země původu
Polsko
Výrobce
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Cílová skupina
vegan
Obsah
500 g
Složení
Strouhanka vyrobená z čerstvého bílého chleba (pšeničná mouka 96,8%, kvasnice 3%, sůl 0,2%).
Zkuste také další produkty značky Wolfberry, které uvidíte v kategoriích Potraviny, Potraviny, nápoje a Rýže, těstoviny, luštěniny, obiloviny. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Rýže, těstoviny, luštěniny, obiloviny.