Kakao Naturalis BIO je kombinací pro tělo prospěšných látek s jedinečným neodolatelným chuťovým zážitkem. Neražené kakao v prášku má lehkou svěží vůni a zároveň chutná po nejlepší hořké čokoládě.
- Vysoký obsah antioxidantů a velmi důležitých minerálů
- Lahodná vůně i chuť
Nutriční hodnota kakaa
Kakao v prášku má příznivé účinky v nejčistší přírodní podobě. Obsahuje mnoho vitaminu E i řadu cenných minerálů - v první řadě hořčíku. Ve spojitosti s kakaem / čokoládou se též velmi často hovoří o pověstné dobré náladě. Kakao (v jakékoli podobě) má rovněž antioxidační účinky. Voní a chutná jako nejkvalitnější hořká čokoláda.
Pěstování, zpracování a balení výrobku
Naše kakao pochází z nejlepších peruánských plantáží. Zpracování je extrémně jednoduché a vylučuje jakékoliv znehodnocení nutričních hodnot. Zralé boby se otevřou, boby se uvolní, usuší a následně namelou na jemný prášek. Žádné pražení, dochucování nebo chemická konzervace. Dodáváme ve 250g dobře těsnících sáčcích a plechových dózách, které bezpečně chrání vzácné aroma. Balení zajišťuje česká BIO balírna pod přísnou hygienickou kontrolou.
Vlastnosti kakaových bobů
Divoké kakaovníky jsou nízké stromy nebo keře ze spodního patra tropických pralesů jižní a střední Ameriky. Většině druhů se daří při stálé teplotě a vysoké vzdušné vlhkosti. Jejich semena, kakaové boby, jsou extrémně bohatým zdrojem tělu i mysli prospěšných látek. Vedle zřejmých přínosů vitaminu E, antioxidantů a dlouhé řady důležitých minerálů se o globální popularitu kakaa nejvíce zasloužily díky pověstným pocitům radosti a pohody při jejich konzumaci. Nejde o žádnou novinku: kakaové boby milovaly už staré indiánské civilizace, a to do té míry, že z nich učinily i velmi tvrdé platidlo. Za hrst bobů bylo možno pořídit si lásku nebo otroka. Především z nich ale vznikal nápoj znamenité chuti a příznivých zdravotních účinků. Pro Evropany kakao objevili španělští dobyvatelé 16. století. Postupy přípravy kakaa se postupně vzdalovaly předobrazu indiánských receptur. Revoluční událostí v historii kakaa byl objev tuhé čokolády. Za všechny krásné chvíle s kakaem a čokoládou přitom vděčíme semenům jednoho nenápadného tropického stromku.
Doporučená konzumace
Kakao můžete přidat do jogurtu, kaší, cereálií, dezertů, mléka atp. Konzumujte 1 polévkovou lžíci (10–15 g) denně. Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty
Výživové údaje | na 100 g |
Energetická hodnota | 1474 kJ / 353 kcal |
Tuky | 11 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 6,83 g |
Sacharidy | 19,52 g |
- z toho cukry | 2,45 g |
Bílkoviny | 27,8 g |
Sůl | 0,1 g |
- Toto balení Vám vydrží 1 měsíc
- Země původu: Peru
- Forma zpracování: Šetrné drcení
Certifikáty kvality
BIO, Vegan, Kosher, GMO Free
Zkuste také další produkty značky Naturalis, které naleznete v kategoriích Superpotraviny, Potraviny, nápoje a Kakao. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Kakao.
EAN | 8594182800586 |
Značka | Naturalis |
Velikost balení | 250 g |
Cesta podání | Perorálně - polyká se |
Forma | Prášek |
Pro | Pro dospělé |
Vlastnosti | Pro vegetariány Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky BIO Vegan GMO-free |
Certifikáty | Non GMO Vegan BIO Produkt ekologického zemědělství |
Alergeny | Bez mléka Bez vajec |
Příchuť | Kakao |
Originální název | Kakao Naturalis BIO dóza 250g |
Dodavatel na trh | Naturalis, Zelená 487, Horoměřice |
Země původu |