Zdravé pečení

Zdravé přísady na pečení

Zdravé recepty

Zdravé mlsání

Doplňky pro trávení

Snäksy Mandle loupané 200 g

Snäksy Mandle loupané 200 g

Můžete mít dnes
Snäksy Brusinky 200 g

Snäksy Brusinky 200 g

Můžete mít dnes
rozdělovník
mouka

Zdravé přísady na pečení

Dlouho jsme vybírali ty nejlepší dodavatele, od kterých bychom získali skutečně kvalitní suroviny pro zdravé pečení, protože i o Velikonocích se dá jíst zdravě. Napečte si cukroví, na kterém si pochutnáte bez výčitek, přebytečných kil a po jeho konzumaci vám nebude těžko. Nechte provonět kuchyni tou pravou velikonoční atmosférou.

Snӓksy –⁠ zkuste si obohatit pečení!

Snäksy je zdravá porce sušených plodů a oříšků za fér cenu. Produkty jsou plné vitamínů, minerálů a bílkovin, které polechtají každý jeden chuťový pohárek. Co ořech, to kvalitní křupnutí. Co ovoce, to chuť plná šťávy.

Zkuste své bežné recepty obohatit o Snäksy – přidejte např. oříšky do velikonočního beránka, nebo zkuste jidáše ze špaldové mouky s oříšky.

Snaksy

Snäksy Lískové ořechy 500 g

Můžete mít dnes

Snäksy Kešu jádra natural 500 g

Můžete mít dnes
179 Kč
Akce: Nakup a vyhraj!
Snäksy Piniové ořechy 100 g

Snäksy Piniové ořechy 100 g

Můžete mít dnes
Snäksy Pekanové ořechy 250 g

Snäksy Pekanové ořechy 250 g

Můžete mít dnes
rozdělovník
Zdravé recepty

Zdravé recepty

Velikonoce si nikdo nedokáže představit bez klasických velikonočních moučníků. Ale co je letos zkusit zdravěji a užít si velikonoční mlsání bez kil navíc? Máme pro vás pár velikonočních receptů, ovšem letos ve zdravější variantě! Objevujte nové chutě bez výčitek.

Velikonoční beránek se Snӓksy oříškami

Beránek
  1. Celozrnnou a špaldovou mouku pořádně promícháme s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Do mísy k mouce přidáme najemno nastrouhanou mrkev s citronovou šťávou.
  2. Směs smícháme s dalšími ingrediencemi (olej, med, vejce, ořechy, sušené ovoce), abychom v míse vytvořili těsto, které pořádně promícháme.
  3. Formu na beránka vymažeme olejem, zasypeme moukou a vlijeme do ní těsto. Pečeme na 180°C asi 40 min.
Rozdělovník
Jidáše

Jidáše ze špaldové mouky s oříšky

  1. Smícháme vlažné mléko, cukr a dvě lžíce mouky. Přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Prosejeme mouku, přidáme špetku soli, vajíčko a mleté oříšky.
  3. Do směsi přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou kynout asi hodinu. Dále z těsta vypracujeme váleček, který rozdělíme na zhruba 15 kusů – z každého pak vytvarujeme uzlík.
  4. Troubu předehřejme na 160 °C, jidáše vyskládáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 15 minut vykynout. Pak pečeme dozlatova asi 20 minut. Po upečení potřeme směsí rumu, medu a másla.
Rozdělovník
yuzu

Už se znáte s YUZU?

Supercitrus s vitamínem C

Obrovské množství vitamínu C a antioxidantů, neodolatelná antistresová vůně, mimořádná exotická chuť – to vše bez kofeinu! Ochutnej a přesvědč se!

Banánový chlebík s YUZU

  • 3 banány (+ 1 banán navrch chleba − můžeš vynechat)
  • 60g rozpuštěného ghí
  • 70 g YUZU
  • 2 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 190 ml mléka
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
Banánový chlebík s YUZU
  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 175°C. Připravené 3 banány rozmačkáme vidličkou a přidáme rozpuštěné ghí, YUZU a vejce. Vše v misce dobře vyšleháme a následně přidáme mouku, skořici, mléko, prášek do pečiva a špetku soli.
  2. Celou směs dobře promícháme a těsto nalijeme do vhodné nádoby. Doporučujeme formu na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček, kterou vyložíme pečícím papírem.
  3. Poslední banán podélně rozřízneme a vložíme na těsto. Formu dáme do trouby a pečeme přibližně 40 – 45 minut.
Rozdělovník
Velikonoční mazanec s YUZU

Velikonoční mazanec s YUZU

  • 350 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 70 g cukru krupice
  • 30 g rozinek
  • 20 g čerstvého droždí
  • 3 žloutky
  • 2–3 lžíce YUZU
  • sůl
  • plátky mandlí
  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Následně přidáme sůl, máslo, žloutky, zbylý cukr a pomalu mícháme. Nyní je čas na rozinky a yuzu!
  2. Mouku přidáváme po částech a pečlivě hněteme dokud těsto nebude vláčné.
  3. Těsto dáme do mísy, zakryjeme fólií a necháme 60 minut vyzrát. Z vykynutého těsta vypracujeme pěkný bochánek, který dáme na pech, zakryjte a necháme kynout zhruba dalších 90 minut. Mazanec by měl mezitím pěkně znásobit objem. Na těsto je důležité nespěchat.
  4. Troubu si mezitím předehřejeme na 160 °C. Jakmile je mazanec vykynutý, potřete jej rozšlehaným vejcem a zasypte mandlemi. Pečeme zhruba 45 minut dokud není hezky zlatavý. Špejlí vyzkoušíme jeho dopečení uvnitř. Pokud se nám zdá, že potřebuje ještě pár minut, přikryjeme ho alobalem a necháme dopéct.
Rozdělovník

Veganský vanilkový chlebíček

Veganský vanilkový chlebíček
  1. Jednoduchá buchta, kterou připravíte překvapivě snadno v pár krocích. Předehřejte si troubu na 180 °C a vymažte olejem menší dortovou formu o průměru 20 cm.
  2. Ve větší míse smíchejte mouku, vanilkový cukr, obsah vanilkového lusku (nebo esenci) a špetku soli. Přidejte sójový nápoj, olej a horkou vodu. Vše pečlivě zamíchejte do hladka.
  3. Směs nalijte do formy, zasypte plátky mandlí a pečte 40–45 minut do zlatavě hnědé barvy. Zde je hotovo zkontrolujte špejlí – pakliže ji vytáhnete z chlebíčku čistou, je hotovo.
  4. Nechte vychladnout (i když víme, že je těžké odolat a do chlebíčku se hned nepustit). Perfektní ke kávě nebo čaji, případně jako dezert s čerstvým ovocem.
Rozdělovník
Dortík s čokoládou a arašídovým máslem

Dortík s čokoládou a arašídovým máslem

  1. Troubu předehřejte na 180°C a dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem.
  2. Všechny ingredience smíchejte dohromady, dokud vám nevznikne hladké těsto.
  3. Směs nalijte do formy pečte 35 min.
  4. Před krájením nechte vychladnout.
rozdělovník
Zdravé sladkosti a bonbónky

Zdravé mlsání

Až se u dveří objeví koledníci s pomlázkou a vyšlehají vás s přáním, abyste zůstala mladá a zdravá, měla byste jim to oplatit nejen úsměvem, ale také malou odměnou – nejlépe zdravou pochoutkou. Když už sladkosti, zkuste zvolit například sušené či lyofilizované o­voceořechyčo­koládu s vyšším podílem kakaa nebo třeba raw tyčinky.

Snäksy Piniové ořechy 100 g

Snäksy Piniové ořechy 100 g

Můžete mít dnes

Dobrůtky pro děti

Rozdělovník
Doplňky pro trávení

Doplňky pro trávení

Přehnali jste to s velikonočním hodováním? 

Pod dobrotami se prohýbají stoly a je těžké odolat. Jenže mazance, beránci, vajíčka, nádivka a další jídla nepatří zrovna k těm dietním. Pokud se nebudete hlídat, mohou vás překvapit žaludeční problémy. Vypořádat se s nimi můžete celkem jednoduše. Tak raději doplňte lékárničku, ať vás nic nepřekvapí. 

Biopron Walmark 9, 40 tobolek

Biopron Walmark 9, 40 tobolek

Můžete mít dnes

Wobecare Enzym 90 tobolek

Můžete mít dnes
1 990 Kč
konec