Japonsko je proslulé svými zelenými čaji, ale zkusili jste někdy japonský černý čaj? Neobvyklá a vzácná, to je Wakocha! Více informací

4ks skladem, Dnes od 18:00 u vás. Více informací
Pilulka Expresem již dnes od 18:00
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 499 Kč
Chuť tohoto černého listového čaje je rafinovaná, jemně květinová s nádechem medu a koření. Slovo „kou-cha“ (紅茶) se v japonštině překládá jako „karmínově zbarvený čaj“. Tento název souvisí s měkkou japonskou vodou, která při přípravě nálevu vytváří sytý červeno-modrý odstín – právě proto byl čaj v minulosti označován jako „červený“. Při zalití středně tvrdou vodou, typickou pro evropské země, získává Wakocha intenzivní tmavě jantarovou barvu. Moya Wakocha pochází z japonské oblasti Mie na ostrově Honšú.
Tento čaj je oblíbený jako doprovod k jídlům a dezertům, jejichž sladkost vyvažuje svou jemnou, komplexní chutí. Stejně jako ostatní černé čaje prochází po sklizni sušením a fermentací, díky čemuž získává svůj tmavý nálev a zemitý chuťový profil. Obsah kofeinu je mírnější ve srovnání s některými zelenými čaji, například senchou.
Nálev z Wakochy přirozeně obsahuje aminokyseliny, beta-karoten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor. Vzhledem k tomu, že v Japonsku zůstává produkce černého čaje vzácná, je Wakocha vnímána jako unikátní specialita mezi japonskými čaji.
Příprava Wakocha:
- Objem: 2-3 g na 200 ml
- Teplota: 90-95°C
- Doba louhování: 2-3 min
- Vícenásobné nálevy: Ne, až 1
Složení
100% organický japonský černý čaj wakocha.
Zkuste také další výrobky značky Moya, které uvidíte v kategoriích Speciální čaje, Potraviny, nápoje a Černé čaje. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Speciální sypané čaje.












