Můžeme je přidávat do salátů, využít je při přípravě pomazánek či kaší. Podporují správnou činnost ledvin, pomáhají snižovat hladinu špatného cholesterolu v krvi a zabraňují kolísání cukru v krvi. Vařené fazole adzuki mají jemně ořechovou chuť. Před konzumací je nutné je alespoň na 8 hodin namočit a poté 45 minut vařit. Jsou zdrojem bílkovin, minerálních látek, vitamínů, vlákniny a dalších cenných látek.
Použití:
Fazole adzuki před vařením předem namočte na cca 5-8 hodin, propláchněte, nasypte do hrnce a poté zhruba 30-45 minut vařte v neosolené vodě, dokud fazolky nezměknou. Fazolky se solí až nakonec, aby neztvrdly.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení: Fazole adzuki.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota | 1378 kJ/329 kcal |
Tuky | 1,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharidy | 63 g |
- z toho cukry | 3,1 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0,01 g |
EAN | 8594182008708 |
Pro | Pro děti, Pro dospělé |
Originální název | Allnature Fazole adzuki 500 g |