Fazole adzuki Allnature jsou hojně využívanou surovinou v japonské a asijské kuchyni. Patří k lépe stravitelným surovinám než jiné luštěniny a dokážou zasytit na delší čas. Více informací
Můžeme je přidávat do salátů, využít je při přípravě pomazánek či kaší. Podporují správnou činnost ledvin, pomáhají snižovat hladinu špatného cholesterolu v krvi a zabraňují kolísání cukru v krvi. Vařené fazole adzuki mají jemně ořechovou chuť. Před konzumací je nutné je alespoň na 8 hodin namočit a poté 45 minut vařit. Jsou zdrojem bílkovin, minerálních látek, vitamínů, vlákniny a dalších cenných látek.
Použití:
Fazole adzuki před vařením předem namočte na cca 5-8 hodin, propláchněte, nasypte do hrnce a poté zhruba 30-45 minut vařte v neosolené vodě, dokud fazolky nezměknou. Fazolky se solí až nakonec, aby neztvrdly.
Upozornění:
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Složení: Fazole adzuki.
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výživové údaje na 100 g:
| Energetická hodnota | 1378 kJ/329 kcal |
| Tuky | 1,2 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
| Sacharidy | 63 g |
| - z toho cukry | 3,1 g |
| Bílkoviny | 20 g |
| Sůl | 0,01 g |



