Himálajské černé soli se v její domovině Indii a Pákistánu říká sanchal nebo kala namak a ve skutečnosti není černá, ale spíš sytě růžová, cihlově červená nebo šedá, což způsobuje především vysoký obsah železa a jiných minerálních látek. Černá sůl se těží hlavně v sopečných oblastech Pákistánu a Indie, není bělená ani rafinovaná, takže si zachovává maximální množství cenných stopových prvků.
Bez černé soli se neobejdete v indické kuchyni, kde se přidává do čatní, pickles, kořenící směsi chaat masala, různých salátů a do mnoha dalších vynikajících pokrmů. Díky tomu, že má údajně chladivé účinky, tak se s její pomocí dochucují i osvěžující letní nápoje, z nichž je nejznámější asi kmínem ovoněný Jal Jeera, nebo se černá sůl může přidat i na plátek banánu či jablka.
Složení
Jedlá himalájská vulkanická sůl NaCl 98%
Upozornění na alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů a skořápkových plodů.
Zkuste také další výrobky značky Allnature, které naleznete v kategoriích Potraviny, Koření a dochucovadla a Potraviny, nápoje. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Koření a dochucovadla.
EAN | 8594182006766 |
Značka | Allnature |
Velikost balení | 250 g |
Forma | Potravina pro zvláštní lékařské účely |
Vlastnosti | Přírodní |
Originální název | Himalajská sůl černá jemná 250g |
Dodavatel na trh | Allnature, s.r.o. |
Země původu |