Manitoba je vyhledávaná mnoha pekaři pro svou pružnost a pružnou konzistenci. Používá se také ke zvýšení pružnosti jiných mouk. Těsto Manitoba je nadýchané a vydrží déle čerstvé než těsta z běžných mouk.
Tajemství manitobské mouky spočívá v obsahu bílkovin a lepku. Lepek obsahuje gliadin a glutenin (75-95 %), které se nacházejí v endospermu zrna.Tento gliadin a glutenin se nenachází v klíčku ani v otrubách, takže celozrnnou pšeničnou mouku nelze nahradit moukou Manitoba. Gliadin je zodpovědný za pružnost, glutenin za tažnost těsta.
Manitobská mouka se používá pro speciální pečení – Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Doporučuje se také pro přípravu francouzských baget a indických čapátí.
Jak používat
Zpracujte mouku s kváskem. Nechte kvásek kynout přibližně 18 a 20 hodin
Nutriční hodnoty
Na 100 g | |
Energie | 1451kJ /342kcal |
Tuky | 1g |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 70g |
Z toho cukr | 1,8 g |
Bílkoviny | 12g |
Sůl | 0,g |
Vyzkoušejte také další produkty značky Molino Cosma, které naleznete v kategoriích Potraviny, nápoje a Mouky. Výrobek zrecenzovalo 6 zákazníků a 100 % z nich by ho doporučilo ostatním. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Mouky.
EAN | 8002058000164 |
Značka | Molino Cosma |
Země původu | Itálie |
Velikost balení | 1 kg |
Originální název | Molino Cosma Manitoba múka 1 kg |
Dodavatel na trh | Erik Márton s.r.o. |