Natu Himalájská růžová sůl jemná 500 g

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní …

Zobrazit více

Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa.

Tento produkt není momentálně dostupný.
  • Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

    Nejrychlejší doručení domů s Pilulka Expres

  • Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

    Vyzvednutí bez front a čekání v Pilulka Boxech

  • Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

    Široká síť kamenných lékáren po celé ČR

Přírodní Přírodní
Veganské Veganské
Česká značka Česká značka
Bez lepku Bez lepku
Bez laktózy Bez laktózy
5
Zákazník doporučuje

100% zákazníků doporučuje

Hodnotili 2 zákazníci
Napsat hodnocení
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Spokojenost se složením
100%
Skvěle chutná
100%
Výhodné balení
100%

Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter. Během celého procesu zpracování se tak himálajská sůl nepotká s žádnou chemií na rozdíl od běžné stolní soli, která je rafinovaná, případně obohacena o další složky (například jód).

Unikátnost himalájské soli spočívá zejména v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů.

Využití

Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli a je vhodná pro teplou i studenou kuchyni.

Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí?

Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní.

Země původu: Pákistán

Nutriční hodnoty jsou uvedeny na množství 100 g

Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0 g
Vláknina 0 g
Sůl 100 g

Složení

Jedlá sůl, obsah NaCl min. 98%

Zkuste také další produkty značky Natu, které uvidíte v kategoriích Potraviny, Koření a dochucovadla a Potraviny, nápoje. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Koření a dochucovadla.

EAN8595653803785
ZnačkaNatu
Vlastnosti  Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky  Bez přidaného cukru  Bez laktózy  Vegan  Přírodní
Země původu  Pákistán
Velikost balení500 g
Barva  Růžová
Alergeny  Bez laktózy  Bez mléka  Bez vajec
Originální názevNATU Himalájská ružová sul jemná 500 g
Dodavatel na trhNatu s.r.o.