Pavel Berky for Pilulka
Spojili jsme síly s módním návrhářem a finalistou MasterChefa Pavlem Berkym. A společně jsme vytvořili limitovanou edici nákupní tašky!
Je inspirovaná malinami z naší privátní značky Snäksy. Jak přesně vznikala zachytil Pavel v tomto videu.
Naše maliny ho inspirovaly i k vymyšlení naprosto exkluzivního receptu níže!
Malinové raffaello podle Pavla Berkyho
Doba přípravy: 30 minut + chladnutí
Náročnost: 1
Počet porcí: ke sdílení
SUROVINY:
- 300 g bílé čokolády
- 200 ml kokosového krému
- 70 g kokosové mouky
- 30 g mandlové mouky
- 1 balení mrazem sušených malin (50 g)
- strouhaný kokos na obalování
POSTUP:
- Do misky nalámejte na malé kousky 200 g čokolády.
- Kokosový krém nalijte do kastrolu a přiveďte k varu. Poté ihned
kastrol odstavte z plotny a nalijte horký krém na kousky čokolády. Nechte
asi 2 minuty odpočívat a celou směs pořádně promíchejte. Odeberte ⅓ a
dejte do jiné čisté misky.
- Asi ⅓ sušených malin rozmixujte na jemný prášek, který můžete
ještě prosít přes sítko, abyste se zbavili semínek. Poté ho nasypte do
menší (⅓) části čokoládové směsi a promíchejte.
- Do druhé, větší části čokoládové náplně nasypte kokosovou a
mandlovou mouku a promíchejte. Obě směsi dejte vychladit do lednice. Nejlépe
do druhého dne, nebo tak, aby se z nich daly tvarovat kuličky.
- Z vychladlé malinovo-čokoládové směsi připravte malé kuličky.
Doprostřed každé vložte jednu celou sušenou malinu a obalte ji
v kokosovo-čokoládové směsi. Vytvořte kuličky. Zvenku budou celé bílé,
uvnitř bude malinový střed. Pracujte rychle, aby se čokoláda teplem
neroztekla.
- Takto vytvořené kuličky obalte ve strouhaném kokosu a do každé
zapíchněte špejli. S kuličkami se pak bude lépe pracovat. Dejte je
alespoň na jednu hodinu do mrazáku.
- Zbylou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Zmrzlé kuličky namáčejte do horké čokolády, poté špejli vytáhněte a kuličky posypte malinovým prachem.
Dobrou chuť!
Jak můžete tašku získat?
Nakupte s kódem BERKY nad 1799 Kč. Přihodí vám ji jako dárek – a spolu s ní navíc slevu 10 %. Ale jen do 11. 12.!