Tapioka se vyrábí z kořene keřů manioku a jsou vhodné jako zavářka do polévek, na přípravu kaší či dezertů. Tapiokové perly jsou významným zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu. Více informací
Stejně jako Evropané používají při vaření bramborový případně kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím.
Nepatří k obilovinám ani luštěninám a neobsahuje tedy lepek nebo jiné alergeny. Je však nevhodná pro nízkosacharidovou dietu - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory.
Je vyhledávaná při bezlepkové, bezlaktózové, paleo nebo nízkocholesterolové dietě.
Jak připravovat pokrmy z tapiokových perel?
Tapiokové perly můžete použít jako zahušťovadlo do polévek, připravíte z nich krém do ovocných koláčů nebo výborný přírodní pudink. Receptů na tapiokový puding pak existuje celá řada. Dávejte ale pozor. Po vychladnutí tapiokový pudink ještě zhoustne a proto jej nevařte příliš do tuha. Tapioku můžete také použít i místo rýže. Tak jako luštěniny ji před vařením namočte.
Skladování
Skladujte v suchu.
Nutriční hodnoty
| ve 100 g | |
| Energetická hodnota | 1485 kJ / 350 kcal |
| Tuky | 0,5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
| Sacharidy | 86 g |
| z toho cukry | 0,5 g |
| Vláknina | 0,9 g |
| Bílkoviny | 0,5 g |
| Sůl | 0,1 g |
Země původu
Thajsko.
Složení
100% škrob z hlíz keře manioku. Velikost perliček S 2-4 mm. Alergeny nejsou přítomny.
Vyzkoušejte také ostatní produkty značky Wolfberry, které uvidíte v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Bezlepkové směsi. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Bezlepkové směsi.

