1 celá čokoláda (doporučuji alespoň 70 % a více)
Aporosa arašídový krém crunchy
Sůl
Postup: Rozpustit čokoládu, dát do půlky 6–8 košíčků a dát na 3 minuty do mrazáku. 3 lžičky arašídového krému smíchat se solí, hodně soli (nebojte se toho), náplň dejte jen doprostřed košíčku a zalít čokoládou. Za cca 10 minut můžete konzumovat.
300g hladké mouky
1 celá láska (máslo:-))
2 žloutky
40g cukru
100g ořechů (doporučuji směs vlašských a mandlí)
2 vanilkové cukry
Na obalení: cukr moučka cca 150g a 4sáčky vanilkového cukru, obalujeme tedy 2× každý rohlíček
Postup: Smícháme všechny ingredience (máslo musí být změklé) a vypracujeme hladké těsto. Dáme na hodinu/nebo přes noc do lednice odpočinout. Ze studeného těsta, uždibuje kousky a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na 160 stupňů cca 10 minut, poté obalujeme 2× v cukru.
70g mouky z vl. ořechů
40g mandlové mouky
65g ghí nebo klasiku máslo
35g lučiny
30g sladidla, např. Erytitolu
1 žloutek
½ kypřícího prášku
Na obalení – cukr moučka, např. Erythritol
Postup: Smícháme ghíčko, vajíčko, sladidlo a lučinu. Poté přidáme zbylé ingredience a vypracujeme hladké těsto. Dáme na hodinu/nebo přes noc do lednice odpočinout. Ze studeného těsta, uždibuje kousky a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na 160 stupňů cca 15 minut, poté obalujeme v cukru.
520g mouka hladká
400g másla
240g cukr moučka
4 žloutky
citronová kůra
Postup: Smícháme všechny ingredience (máslo musí být změklé) a vypracujeme hladké těsto. Dáme na hodinu/nebo přes noc do lednice odpočinout. Studené těsto vyválíme na 2–3 mm silnou placku a vykrajujeme tvary, do poloviny vykrájených tvarů uděláme uprostřed očko. Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Necháme vychladnout a uležet, potom plníme marmeládou nebo čokoládovou pomazánkou.
120g mandlí
80g kešu
50g ghí
2 žloutky a 1 bílek
citronová kůra
Postup: Ořechy si rozmixujte najemno na mouku, poté smícháme všechny ingredience vypracujeme hladké těsto. Dáme na hodinu/nebo přes noc do lednice odpočinout. Studené těsto vyválíme na 2–3 mm silnou placku a vykrajujeme tvary, do poloviny vykrájených tvarů uděláme uprostřed očko. Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Necháme vychladnout a uležet, potom plníme marmeládou nebo arašídovým máslem.
1 balení slazeného kondenzovaného mléka
1 balení kokosu (200g)
100g mandlí v celku (loupaných)
kokos na obalování
Postup: Smícháme všechny ingredience a tvarujeme do kuliček, doprostřed každé dáme mandličku a obalujeme v kokosu.
200g tvarohu
20ml rozpuštěný kokosový olej
50g strouhaného kokosu + kokos na obalení
sladidlo dle potřeby
Postup: Smícháme všechny ingredience a tvarujeme do kuliček, poté obalujeme v kokosu. Skladujeme v lednici.