První české červené víno Bona Dea se zvýšeným obsahem přírodního antioxidantu – resveratrolu. Resveratrol obsažený ve víně působí příznivě na buňky, tkáně, orgány a celý náš organizmus. Vědecké studie potvrzují příznivé účinky především na aterosklerózu, kardiovaskulární choroby, cukrovku (Diabetes melitus 2. typu)nebo prevenci nádorových onemocnění. Významnou úlohu může sehrát i v oblasti reprodukčního zdraví žen i mužů. Uvádí se také jeho schopnost bránit stárnutí buněk a organismu nebo zpomalovat proces degenerace mozku při některých neurologických onemocněních. Víno je tedy stejně vhodné pro muže i ženy. Více informací
Víno Bona Dea, pozdní sběr, 2011 je tmavě granátové až inkoustové barvy. Kořenitá vůně s tóny tmavého bobulového ovoce, ostružin a čokoládových bobů. V chuti je hebce sametové s jemnou tříslovinou, s tóny marmelády z lesních plodů, hořké čokolády a dlouhotrvající dochutí.
Bona Dea je první červené české víno s vyšším obsahem přírodního antioxidantu - resveratrolu, uvedené firmou ResVinia s tímto označením na český trh. Z toho vyplývá, že pitím červeného vína Bona Dea s vyšším obsahem resveratrolu v přiměřeném množství získáváme zdraví prospěšnou látku, která příznivě ovlivňuje celý náš organismus. Naši přední odborníci doporučují u mužů maximálně 2 – 4 dcl, u žen méně 2 – 3 dcl každý den.
Víno Bona Dea doporučuje Sekce asistované reprodukce České gynekologické a porodnické společnosti ČLS JEP k užívání ženám.
Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Nápoje.

