Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku). Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin se vzácně vyváženým podílem aminokyselin a je přirozeně bezlepková. Používáme ji jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů a zavářku do polévek a k přípravě sladkých kaší a nákypů.
Quinou propláchneme studenou vodou a vaříme podobně jako rýži. Necelé 2 hrnky vody a 1 hrnek quinoi přivedeme k varu a vaříme 15 – 20 min „na skus“ podobně jako těstoviny al dente.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota | 1645 kJ/390 kcal |
Tuky | 6,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 67 g |
- z toho cukry | 2,8 g |
Vláknina | 5,5 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0,01 g |
Zkuste také ostatní produkty značky Bio*nebio, které jsou v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny a Potraviny, nápoje. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Rýže, těstoviny, luštěniny, obiloviny.
EAN | 8594052881639 |
Značka | Bio*nebio |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky BIO RAW Vegan |
Certifikáty | EU Organic |
Alergeny | Bez mléka Bez lepku Bez arašídů Bez vajec |
Země původu | Španělsko |
Velikost balení | 250 g |
Originální název | Bio quinoa bílá bio*nebio 250 g |
Dodavatel na trh | bio nebio s.r.o. |