Čokoláda - BIO Produkt ekologického zemědělství (0 produktů)

I mlsat můžete zdravě! Věděli jste, že pravá čokoláda v menších pravidelných dávkách má blahodárné účinky na lidský organismus? Čokoláda patří mezi nejpopulárnější potraviny na světě. A že se není čemu divit, její lahodná chuť doslova uspokojuje naše chuťové buňky.

Zobrazit více

I mlsat můžete zdravě! Věděli jste, že pravá čokoláda v menších pravidelných dávkách má blahodárné účinky na lidský organismus? Čokoláda patří mezi nejpopulárnější potraviny na světě. A že se není čemu divit, její lahodná chuť doslova uspokojuje naše chuťové buňky.

Složení čokolády

Na výrobu čokolády jsou potřeba kvašená, pražená a mletá zrna tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Čokoláda je v mnoha krajinách definována jako kakao, jinými slovy sušina kakaových zrn. Kakaové máslo je definováno jako tuková složka a čokoláda je jejich kombinací. Produkt je oslazený cukrem a jinými složkami a je zpracovaný do čokoládových tabulek, nebo do nápoje, známého jako „kakao“ nebo „horká čokoláda“.

Typy čokolády

Na trhu je široká nabídka různých čokolád, které se liší příchutěmi, množstvím obsahu kakaa, tvarem a velikostí.

Hořká čokoláda – Obsahuje minimálně 35 % kakaové sušiny. Je bohatým zdrojem antioxidantů, jako jsou například polyfenoly, flavanoly, catechiny a jiné. Chrání cévy před oxidativním stresem, v dlouhodobém horizontu tak pomáhá předcházet vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

Mléčná čokoláda – Do mléčné čokolády se přidává kondenzované nebo sušené mléko. Podle evropských norem musí obsahovat minimálne 25 % kakaové sušiny.

Bílá čokoláda – Neobsahuje pevné kakaové složky, jedná se o cukrářský výrobek založený na kakaovém másle.

Ledová čokoláda – Obsahuje nerafinovaný kokosový tuk, který se v ústech rozpouští již při teplotě 20–23 °C a způsobuje tak chladivý efekt.

Neslazená čokoláda - Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření.

Couverture – Čokolády, které obsahují mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Tento druh čokolády používají především profesionální cukráři.

Bublinková čokoláda – Čokoláda, při jejíž výrobě se do čokoládové směsi vhání vzduch a chlazení se uskutečňuje v prostředí se sníženým tlakem.

Rubínová čokoláda – Čokoláda vyráběná z rubínových kakaových bobů. Má tmavě růžovou barvu a nasládlou a nakyslou chuť připomínající lesní ovoce.

Díky čokoládě budete šťastnější

Látky obsažené v čokoládě totiž vyvolávají sekreci endorfinů v mozku. Ale dejte si pozor, abyste se na ní nestali závislí. Závislost na čokoládě sice není vědecký podložená, ale opravdu existuje. Vyberte si z naší široké nabídky produktů. Nabízíme čokoládové dobroty i pro diabetiky, slazené stévií nebo jinými přírodními sladidly. Mléčná, bílá, hořká, čokoláda s různými příchutěmi i čokoládové bonbóny, to vše si u nás objednáte na jednom místě.

Pokud jste si nezvolili žádný výrobek, zkuste se podívat také na kategorie Bílá čokoláda, Hořká čokoláda a Mléčná čokoláda. Uživatelé nejlépe hodnotí řady Lindt. Nejlépe hodnoceným produktem je Lindt Lindor Milk 1000 g.

Vymazat všechny filtry

Nenašli jste, co jste hledali?

Pošlete nám tip na produkt a my ho zkusíme zařadit do nabídky.

Doporučit produkt
Nenašli jste, co jste hledali?

Potřebujete poradit?

Napište nám a rádi vám pomůžeme s výběrem a vyhledáváním vhodného produktu.

Potřebujete poradit?

Produkty z kategorie Čokoláda jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Zboží z kategorie Čokoláda jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. V kategorii Čokoláda najdete zboží poskládané od nejkvalitnějších kousků.