Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky. Více informací
4ks skladem, Zítra od 08:00 u vás. Více informací
Pilulka Expresem již zítra od 08:00
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 499 Kč
Pohankové vločky se vyrábí napařením a rozlisováním pohankových krup. Díky tomu, že byly tepelně ošetřeny, nepotřebují oproti syrovému zrnu žádnou nebo téměř žádnou úpravu.
V Evropě známe pohanku od 12. století, kdy k nám přišla z Ruska, kam doputovala z jihovýchodní Asie. V průběhu staletí pak patřila k nejčastěji konzumovaným potravinám, než v 18. století ustoupila pšenici, žitu a rýži. Z botanického hlediska nepatří mezi trávy, ale je příbuzná takovým plodinám, jako je rebarbora nebo šťovík. Pohanka je přirozeně bezlepková plodina.
Tipy a recepty na použití
Kaše
- Vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
- Pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte
Krémové polévky
- Do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
- S množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
Pečivo
- Při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
Smoothie
- Rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
Karbanátky, burgery, sekaná
- Vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
Lívance
- Nahraďte 1/4 mouky vločkami
Pomazánky
- Lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
Sušenky
- Nahraďte 1/4 mouky vločkami
Granola
- Vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C
Drobenka
- Rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
Nepečené cukroví
- Rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu
Pečené cukroví
- Pohankové tartaletky s kešu krémem
Vyzkoušejte také další produkty vyrobené z pohanky
- Pohanka loupaná kroupy
- Pohanka loupaná lámanka
- Pohankový bulgur
- Neloupaná pohanka
- Pohanková kaše
- Pohanková mouka
- Pohankové těstoviny
- Pohankové těstoviny Soba quinoa
Skladování
Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Výživové údaje na 100 g
| Energetická hodnota 1 530 kJ / 361 kcal | |
|---|---|
| Tuky: | 3,0 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,0 g |
| Sacharidy: | 71,0 g |
| z toho cukry: | 2,0 g |
| Bílkoviny: | 12,0 g |
| Sůl: | 0,0 g |
Složení
Vločky pohankové*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Zkuste také ostatní produkty značky Country Life, které uvidíte v kategoriích Müsli, kaše a snídaňové směsi a Potraviny, nápoje. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Bezlepkové vločky.



