Ghí má velmi podobné využití jako klasické máslo. Skvěle se hodí na základy polévek, omáček a jíšek. Použijte ghí při restovaní zeleniny, nebo jím pokrmy naopak na závěr potřete, na zjemnění chuti. Více informací
Neobsahuje mléčnou bílkovinu
Je přirozeně bezlepkové
Obsahuje řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů
Díky vysokému kouřovému bodu je zdravou variantou tuku na smažení
Ghí a jeho původ
V historii se s ním můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, starou indickou medicínou, kde bylo považováno za elixír života. Ghí je v současné době velmi oblíbenou formou „zdravých tuků“, ale nejedná se o úplnou novinku. Z alternativou přepuštěného másla si pohrávaly již naše prababičky, které tím předcházely rychlému žluknutí klasického másla. Díky odstranění bílkoviny, zbyde v ghí jen čistý tuk a díky domu vydrží v uzavřené nádobě až několik měsíců.
Jak ghí používat?
Ghí můžete použít pro teplou i studenou kuchyni. Jeho největší výhoda však spočívá v tom, že se začíná přepalovat až kolem 200–250 °C, a proto je skvělé na smažení. Ghí můžete použít kdekoliv, kde byste použili rostlinný tuk. Je výborné na dušení, vaření, ale i na pečení a do sladkých pokrmů.
Skladování
Skladujte v uzavřené nádobě, v temnu při teplotě do 25 °C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Bez nutnosti dodatečného chlazení. Případná změna konzistence není na závadu.
Složení
100% máselný tuk.
Vyzkoušejte také ostatní výrobky značky Aporosa, které naleznete v kategoriích Oleje a octy a Potraviny, nápoje. Produkt ohodnotilo 8 zákazníků a 100 % ho doporučuje. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Ghí.



