Přírodní sladidla - S příchutí

Přírodní sladidla dodávají živiny a posilují zdraví. Nahrazení stravy zdravými sladidly, včetně javorového sirupu, medu nebo melasy, může zvýšit příjem antioxidantů a přináší i další výhody oproti zpracovanému cukru.

Je cukr přírodní sladidlo?

Ano i …

Přírodní sladidla dodávají živiny a posilují zdraví. Nahrazení stravy zdravými sladidly, včetně javorového sirupu, medu nebo melasy, může zvýšit příjem antioxidantů a přináší i další výhody oproti zpracovanému cukru.

Je cukr přírodní sladidlo?

Ano i ne. Cukr je sacharóza (kombinace přírodních cukrů glukózy a fruktózy) extrahovaná z přírodních zdrojů jako je cukrová řepa, cukrová třtina a kukuřice. Ovšem rafinovaný bílý nebo hnědý cukr, který každodenně konzumujeme, je zpracován chemikáliemi. V tomto případě už tedy nejde o přírodní sladidlo. Přírodní sladidla jsou jen cukry, které nebyly chemicky rafinovány a nebyly zbaveny svých nutričních hodnot. Z tohoto důvodu vyhledává mnoho lidí raději zdravější a přírodnější alternativy sladidel.

Mezi běžná přírodní sladidla patří například:

Med: Kromě obsahu vitamínů a minerálů disponuje silnými antibakteriálními a antioxidačními vlastnostmi. Díky tomu je med klíčovým nástrojem proti zánětům, cukrovce, kardiovaskulárním chorobám nebo rakovině.

Datle: Obsahují hořčík, vitamín B6, měď, železo, draslík a mangan. Pomáhají metabolizovat tuky, bílkoviny a sacharidy. 

Stévie: Populární nízkokalorické sladidlo extrahované z listů rostliny stévie cukrová. Pěstuje se po staletí pro svou sladkost a léčivé účely. 

Kokosový cukr: Přírodní cukr vyrobený z mízy kokosové palmy – sladké cirkulující tekutiny kokosové rostliny. Obsahuje minerály, železo, draslík a vápník spolu s některými mastnými kyselinami jako antioxidanty a polyfenoly. Je oblíbenou volbou také díky nízkému množství sacharidů.

Javorový sirup: Pochází ze Severní Ameriky a jde o jednu z nejlepších náhražek cukru. Je vynikajícím zdrojem manganu a také obsahuje draslík, vápník a zinek. Toto přírodní sladidlo je také bohaté na antioxidanty.

Agávový sirup: Má podobnou konzistenci jako med, se stejným počtem kalorií a mírně nižším obsahem sacharidů. Obsahuje vysoký podíl fruktózy – ovocného cukru, má tedy nízký glykemický index. Cukr se tím pádem vstřebává do krve pomaleji a je vhodný pro diabetiky.

Třtinová melasa: Sirup, který vzniká vařením cukrové třtiny. Má antioxidační vlastnosti a dobrý obsah živin. Je zdrojem selenu, železa, mědi i vápníku, čímž napomáhá udržovat zdravé kosti. Obsažený draslík podporuje zdravý krevní tlak a pomáhá udržovat zdraví srdce.

Uživatelé hodnotí nejlépe řady Nupreme. Nejlépe hodnoceným produktem je Nupreme BIO Kokosový cukr 250 g.

Zobrazit celý popis
Nejnovější Nejstarší Nejužitečnější
{{ post.user.name }}
Ověřený zákazník
Pilulka expert
{{ post.user.totalAnswers }}
{{ translate('Answers', null, post.user.totalAnswers) }}
{{ post.user.points }}
{{ translate('Points', null, post.user.points) }}
{{ post.product.name }}
{{ post.createdAt }}
|
Upozornit na odpověď: {{ frequency.title }}
Sledovat odpovědi

{{ word }}
{{ post.title }}

{{ word }}
{{ post.text }}
{{ answer.user.name }}
Ověřený zákazník
Pilulka expert
Odborník
{{ answer.user.totalAnswers }}
{{ translate('Answers', null, answer.user.totalAnswers) }}
{{ answer.user.points }}
{{ translate('Points', null, answer.user.points) }}
{{ answer.date }}
{{ word }}
{{ answer.text }}
Užitečné?
|

Vašemu hledání neodpovídá žádný výsledek.

Je nám líto, ale diskuze je zatím prázdná.

Produkty z kategorie Přírodní sladidla jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Zboží z kategorie Přírodní sladidla jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. V kategorii Přírodní sladidla najdete zboží poskládané od nejkvalitnějších kousků.