Jak připravovat pokrmy z tapiokové mouky
Tapiokovou mouku můžete použít jako univerzální kuchyňskou přísadu. Jako zahušťovadlo do polévek, omáček a dušených jídel, k přípravě krémů, při pečení moučníků a dezertů nebo k výrobě výborného pudinku. Ideální je také jako náhrada želatiny či rýže.
Charakteristika
Stejně jako v našich zemích používáme při vaření bramborový nebo kukuřičný škrob, tak sahají Jihoameričané a Asiaté po tapioce. Na rozdíl od zdejších škrobů vyniká tapioka svým univerzálním využitím. Nepatří k luštěninám ani obilovinám a neobsahuje tedy lepek či jiné alergeny. Je vyhledávaná při bezlepkové, bezlaktózové, paleo nebo nízkocholesterolové dietě. Je však nevhodná při nízkosacharidové dietě - obsahuje totiž tolik komplexních sacharidů jako brambory. Pokud se zajímáte o zdravou výživu, pak by tapioka rozhodně neměla uniknout vaší pozornosti.
Nutriční hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota: | 1498 kJ / 358 kcal |
Tuky: | 0,02 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,01 g |
Sacharidy: | 89 g |
z toho cukry: | 3,4 g |
Vláknina: | 0,9 g |
Bílkoviny: | 0,2 g |
Sůl: | 0,003 g |
Skladování
Skladujte v suchu
Země původu
Thajsko
Zemědělská produkce mimo EU
Obsah
1000 g
Složení
Škrob z hlíz Manioku jedlého BIO 100%.
Zkuste také další výrobky značky Wolfberry, které uvidíte v kategoriích Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Bezlepkové mouky. Výrobek hodnotilo 12 zákazníků a 100 % by ho doporučilo ostatním. Výrobek je nyní ve slevě 8 %. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Bezlepkové mouky.