Pití skvělé kávy nemusí nutně znamenat narušení rozpočtu. Zdárným příkladem toho je právě značka Ubomi. Není to jen tak ledajaká značka kávy. Její kouzlo spočívá v kombinaci skvělé ceny, chuti a udržitelnosti, kterou si prostě zamilujete. Ubomi je privátní značka, která spadá pod online supermarket Rohlik.cz.
Pražírna Minges je rodinná firma s německými kořeny, která svou historií sahá až do roku 1932. Filozofií společnosti je výroba a prodej prémiových káv – zrnkových, mletých i kávových kapslí. Kávová zrna jsou zušlechtěna šetrným procesem dlouhého pražení v souladu s heslem „Dobré věci trvají dlouho“.
Kávová zrnka se sesbírají a následně se pomalu praží v bubnech, a to při maximální teplotě 210 °C po dobu 20 minut. Díky tomu mají zrna čas rozvinout svou intenzivní vůni a harmonickou chuť. Doporučeno pro vaření kávy v automatickém kávovaru, pákovém kávovaru, moka konvici, nebo pro spařování filtrovanými metodami jako je aeropress, chemex, french press, V60, vakuová konvička, moka konvička.
Pozvedněte svůj zážitek z kávy s pečlivě namletou kávou Ubomi.
Káva Ubomi využívá první kapsle certifikované pro domácí kompostování (OK compost home). Jsou vyráběné na biologické bázi a bez hliníku – proto až si vychutnáte svůj šálek kávy, jednoduše můžete kapsli dát do zahradního kompostu. S Ubomi kávovými kapslemi tak podporujete udržitelnou budoucnost.
Kávové kapsle jsou kompatibilní s kávovary NESPRESSO®.
Intenzita určuje, jak intenzivně se v kávě objevují rozhodující aromata. Nezáleží na množství chutí, ale na tom, jak silné a intenzivní je ochutnáte. Čím vyšší hodnota, tím intenzivnější chuť.
Úroveň pražení vám napoví, jak silně byla kávová zrna upražena. Obecně platí: Čím nižší stupeň pražení, tím je výraznější kyselost kávy – svěží ovocná chuť. Čím vyšší stupeň pražení, tím je chuť kávy výraznější – silná kávová chuť s čokoládovými podtóny.
Každé kávové zrnko obsahuje přirozeně vyskytující se kyseliny. Káva je ovoce, kde přítomnost kyselin je typická. V zrnech Arabica jich obvykle najdete více než v Robustě. Stupeň pražení má taktéž vliv na kyselost kávy. Stejně tak je tomu u stupně pražení. Ve světle pražené kávě jsou kyseliny zřetelnější než u tmavé pražené kávy. Tato kyselost však není známkou chybného pražení. Naopak kávě dodávají příjemnou ovocnou chuť.
Káva s nižší chuťovou hodnotou chutná jemněji a jednodušeji. Káva s vyšší hodnotou má komplexní a vícevrstvou chuť. Rozhodující je vždy však množství rozpoznatelných aromat.
Ubomi je vlastní značka online supermarketu Rohlik.cz. A my máme radost, že jsme jediný prodejce mimo Rohlík.cz, který vám tak kvalitní značku může nabídnout.