
Citrus yuzu je cenným zdrojem vitamínu C a antioxidantů, čerstvé yuzu dokonce obsahuje třikrát více vitamínu C než citrón. Cesta tohoto zázračného ovoce začíná v Jižní Koreji, kde ho farmáři zpracovávají tradiční metodou používanou již přes tisíc let. Díky této metodě zpracování si yuzu přirozeně uchovává své benefity.

TIP:
Při využití yuzu v kuchyni se fantazii meze nekladou. Vyzkoušejte ho třeba s toustem a máslem, přidejte ho do perníku, nebo udělejte marinádu na kuřecí křidýlka. Budete koukat, jaká to je dobrota!
Recept na limonádu
Pro přípravu
- 300 ml vody
- 35 g yuzu (1 plná lžíce)
- led
Postup:
- Do skleničky nalijeme trochu studené vody.
- Pomocí lžíce nabereme yuzu a rozmícháme ve vodě.
- Naplníme sklenici až po okraj ledem a dolijeme vodou.
TIP:
Chutná výborně s perlivou vodou!


Složení
74 % konzervované plody yuzu (50 % yuzu, cukr), cukr, voda, regulátor kyselosti kyselina citrónová, antioxidant kyselina askorbová (vitamín C), zahušťující látka karboxymethyl celulóza.
Zkuste také další výrobky značky Yuzu, které jsou v kategoriích Přírodní šťávy a sirupy, Potraviny, nápoje a Nápoje. Produkt hodnotilo 148 zákazníků a 100 % ho doporučuje. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Citrusové sirupy.