Tříbarevná quinoa je velmi dekorativní jak v salátech, tak jako příloha.
Inkové nazývají quinou matkou obilí (i když se ve skutečnosti nejedná o obilninu, ale o semena druhu merlíku).
Quinoa obsahuje vysoké množství bílkovin, a proto je vyhledávaná vegany a vegetariány.
Země původu: Peru
Použití
Používáme ji jako přílohu místo rýže či brambor, jako základ sytých salátů, zavářku do polévek a k přípravě sladkých kaší a nákypů.
Příprava
Quinou propláchneme studenou vodou a vaříme podobně jako rýži. Necelé 2 hrnky vody a 1 hrnek quinoi přivedeme k varu a vaříme 15 – 20 min „na skus“ podobně jako těstoviny al dente.
Výživové údaje (100 g)
Energetická hodnota | 1543 kJ/366 kcal |
Tuky | 5,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 62 g |
z toho cukry | 1,6 g |
Vláknina | 6,9 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0,01 g |
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU
Upozornění: Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Zkuste také ostatní produkty značky Bio*nebio, které uvidíte v kategoriích Potraviny, Potraviny, nápoje a Zdravé mlsání. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Rýže, těstoviny, luštěniny, obiloviny.
EAN | 8594052881073 |
Značka | Bio*nebio |
Velikost balení | 250 g |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky EKO BIO RAW Vegan Přírodní |
Certifikáty | BIO Produkt ekologického zemědělství |
Originální název | Bio quinoa barevná bio*nebio 250 g |
Dodavatel na trh | bio nebio s.r.o. |
Země původu | Peru |