Izolátový protein je jeden ze syrovátkových proteinů. Syrovátkový protein je rychle stravitelná část mléčných bílkovin a syrovátka se obecně považuje za obzvláště prospěšnou pro zvýšení produkce nových bílkovin ve svalech. Jsou dostupné různé formy syrovátkových proteinů, přičemž dvě nejběžnější jsou syrovátkový proteinový izolát a syrovátkový proteinový koncentrát. Tyto varianty jsou vyráběny různými technikami zpracování a mírně se liší v obsahu živin.
Izolátový protein je jeden ze syrovátkových proteinů. Syrovátkový protein je rychle stravitelná část mléčných bílkovin a syrovátka se obecně považuje za obzvláště prospěšnou pro zvýšení produkce nových bílkovin ve svalech. Jsou dostupné různé formy syrovátkových proteinů, přičemž dvě nejběžnější jsou syrovátkový proteinový izolát a syrovátkový proteinový koncentrát. Tyto varianty jsou vyráběny různými technikami zpracování a mírně se liší v obsahu živin.
Hlavním rozdílem mezi syrovátkovým proteinovým koncentrátem (nejběžnější syrovátkový protein) a syrovátkovým proteinovým izolátem, je množství proteinu na odměrku. Pokud jste sportovec, který to s příjmem bílkovin myslí vážně - například kulturista, může být pro vás izolát syrovátkového proteinu o něco lepší volbou. Díky tomu, že izolátový protein podléhá většímu zpracovávání, obsahuje až 90% bílkovin v porovnání se standardním syrovátkovým proteinem (který má 80% na odměrku). Zároveň disponuje nízkým obsahem tuků, sacharidů, cukrů či laktózy. Je tedy vhodnější alternativou, máte-li laktózovou intoleranci nebo pokud se snažíte omezit příjem tuků či sacharidů. Může obsahovat různé doplňkové přísady – například trávicí enzymy, které nabízejí různé výhody jako lepší trávení, zbavování se tuků nebo budování svalů.
Uživatelé si oblíbili řady BioTech. Nejlépe hodnoceným produktem je BioTech Iso Whey Zero Native bílá čokoláda 908 g.