Charakteristika
Kešu oříšky jsou plody takzvaného ledvinovníku západního. Tento strom dorůstá do výšky až 12 metrů a poprvé ho objevili v Brazílii. V 16. století se díky portugalským mořeplavcům rozšířil do Evropy a Asie a dnes ho v suchých tropických oblastech najdeme po celém světě.
WW neboli Whole White značí kvalitu ořechů, při jejichž šetrném zpracování se dbá na zachování celých plodů.
Tipy na využití ořechů:
- Do snídaňových kaší
- Do smoothie
- Drcené ozdobí a nutričně obohatí dezerty
- Drcené ozdobí a obohatí jakékoliv jídlo na slano zejména na asijský způsob
- Použití v RAW kuchyni
- Lehce pražené
- V kombinaci s jinými ořechy a se sušeným ovocem jako výživná svačina
- Rostlinné kešu mléko
- Domácí ořechový kešu krém
Výhody produktu:
- Nepražené
- Nesolené
Věděli jste, že?
Kešu oříšky ve skutečnosti nejsou žádnými ořechy, nýbrž nepravými plody ledvinovníku. Rostou totiž jako pecka jeho opravdových plodů – takzvaných “kešu jablíček”. Ledvinovník plodí podobně jako naše česká jabloň jednou do roka, přičemž jedno jablko přináší jeden kešu oříšek. Po sklizni tak zůstane pouhých 60–80 kg vyloupaných kešu. To je důvodem jejich poměrně vysoké ceny, v porovnání s ostatními ořechy.
Země původu
Indie/Vietnam
Nutriční hodnoty
na 100 g:
Energetická hodnota | 2314 kJ / 553 kcal |
---|---|
Tuky | 44 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 7,2 g |
Sacharidy | 30 g |
- z toho cukry | 5,9 g |
Vláknina | 3,3 g |
Bílkoviny | 18,2 g |
Sůl | 0 g |
Složení
100% jádra kešu ořechů.
Vyzkoušejte také další produkty značky Natu, které naleznete v kategoriích Dieta, Potraviny, nápoje a Kešu. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Kešu.