Sojové proteiny (2 produktů)

Pokud hledáte proteinový doplněk, který byste přidali do svého jídelníčku, sójový protein je vhodnou a populární možností, která má mnoho výhod prospěšných pro zdraví. Můžete jej využít k hubnutí, zvýšení energie či budování svalů. Zároveň může …

Zobrazit více

Pokud hledáte proteinový doplněk, který byste přidali do svého jídelníčku, sójový protein je vhodnou a populární možností, která má mnoho výhod prospěšných pro zdraví. Můžete jej využít k hubnutí, zvýšení energie či budování svalů. Zároveň může pomáhat řídit hormonální rovnováhu, snížit riziko rakoviny prsu, srdečních chorob nebo osteoporózy.

Sójové proteiny se přirozeně vyskytují v některých potravinách, ale můžete je nalézt i ve zpracované podobě – jako sójový proteinový izolát nebo koncentrát. Jedná se o vysoce rafinovanou podobu sójových bobů - luštěniny, která přirozeně obsahuje vysoké množství bílkovin. Z tohoto důvodu jsou sójové boby, ale i celkově sójové produkty jako sójový proteinový izolát či koncentrát, oblíbeným zdrojem proteinů mezi vegetariány a vegany.

Jaký je rozdíl mezi sójovým proteinovým izolátem a koncentrátem?

Sojový proteinový koncentrát

Při výrobě sójového proteinového koncentrátu se nejprve odstraní veškerý tuk, který je přirozeně obsažen v sójových bobech. Následně se odstraní všechny nebílkovinné složky, které jsou rozpustné ve vodě. Výsledkem je koncentrace sójového proteinu s některými dalšími složkami jako vláknina a sacharidy.

Sojový proteinový izolát

Sójový proteinový izolát se vyrábí téměř totožně, kromě toho, že z odtučněných sójových bobů jsou odstraněny i sacharidy a vláknina. Výsledný produkt obsahuje téměř pouze bílkoviny, díky čemuž je sójový proteinový izolát čistší protein. Jeho prášková forma obsahuje 90% až 95% proteinu oproti sójovému proteinovému koncentrátu, který obsahuje kolem 65%. To je důvodem, proč je sójový proteinový izolát běžně využíván v potravinových doplňcích, jako jsou proteinové prášky.

Sojový protein vs syrovátkový protein

Nejviditelnějším rozdílem mezi těmito dvěma typy proteinu je, že sójový protein je rostlinného původu, zatímco syrovátkový protein živočišného – vyrábí se ze syrovátky. Který je lepší? Ve skutečnosti oba typy nabízejí srovnatelné výsledky. Sójový i syrovátkový protein mají vysokou míru vstřebávání a rovněž nabízejí velký nárůst svalové tkáně nebo svalové hmoty, když se pravidelně konzumují po tréninku. Sójový protein nabízí stejné výsledky jako syrovátkový, ale konzumujícím poskytuje rostlinnou, resp. veganskou alternativu.

Zákazníci hodnotí nejlépe řady Hitec Nutrition a Alpro.

Sojové proteiny - recenze a zkušenosti zákazníků
Zajímá vás, jaké zkušenosti mají s produkty Sojové proteiny ostatní zákazníci? Mrkněte na jejich recenze. Ať nekupujete zajíce v pytli.

Produkty z kategorie Sojové proteiny jsme pro vás seřadili od nejlépe hodnocených. Od nejlevnějších produktů jsme seřadili kategorii Sojové proteiny. Podívejte se na produkty z kategorie Sojové proteiny seřazené od těch nejprodávanějších.