Sušené ovoce - Čokoláda - nejlevnější produkty

Místo sušenky sáhněte po sušeném banánu, mangu nebo jahodě. Na Pilulce můžete vybírat z nepřeberného, ovšem pečlivě přebraného sušeného ovoce, které obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Procesem sušení plody ze svého objemu ztrácí většinu vody, proto mají ve výsledku ještě výraznější chuť než ovoce čerstvé. Jak ho nejlépe uchovávat a jakými způsoby si můžete usušit ovoce doma?

Zobrazit více

Místo sušenky sáhněte po sušeném banánu, mangu nebo jahodě. Na Pilulce můžete vybírat z nepřeberného, ovšem pečlivě přebraného sušeného ovoce, které obsahuje celou řadu vitamínů a minerálů. Procesem sušení plody ze svého objemu ztrácí většinu vody, proto mají ve výsledku ještě výraznější chuť než ovoce čerstvé. Jak ho nejlépe uchovávat a jakými způsoby si můžete usušit ovoce doma?

Jak skladovat sušené ovoce?

Sušené ovoce bylo zbaveno téměř veškeré vlhkosti z dobrého důvodu. Zásadně se díky tomu prodloužila jeho trvanlivost. Pokud ji chceme udržet, měli bychom ho skladovat v uzavíratelné sklenici na temném a suchém místě. V bezpečí budou za dvířky kuchyňské linky nebo ve spíži. Ovšem jak před kým, že? :)

Ovoce sušené mrazem

Lyofilizace - přeloženo do řeči nás smrtelníků znamená sušení mrazem. Je to proces sušení, kdy si ovoce zachovává všechny nutriční hodnoty, vitamíny, barvu, strukturu a hlavně chuť. A co navíc - dokonale křupe. V naší nabídce najdete mrazem sušené ovoce všech možných druhů. Od lesních plodů až po exotiku (třeba i unikátní dračí ovoce).

Sušení ovoce v sušičce

Pokud se rozhodnete sušit ovoce v sušičce, nebojte se vybírat kyselejší kousky - v průběhu dehydratace se přírodní cukry zhustí a jejich chuť i aroma bude sladší. 

  • Čerstvé a zralé ovoce důkladně omyjte a nakrájejte na stejnoměrné plátky (slupku ponechejte)
  • Rozložte na sušičku tak, aby se nepřekrývaly
  • Sušení zvolte podle návodu v sušičce
  • Výsledek by měl být pružný a kožnatý
  • Nechte ovoce vychladnout (přibližně hodinu) a uskladněte do vzduchotěsných nádob
  • Nádoby skladujte na temném místě, kam na ně nemůže vlhkost

Sušení ovoce v troubě

Tento způsob sušení probíhá v podstatě stejně jako v sušičce. Pokud budete používat troubu, nezapomeňte na pečicí papír. Začněte na nízkou teplotu a postupně přidávejte na 50 °C. Dejte si pozor, aby teplota nepřesáhla 60 °C. Při vyšších teplotách by mohlo ovoce přijít o potřebné živiny a vitamíny. Dvířka trouby můžete nechat po dobu sušení pootevřená a ovoce v průběhu kontrolovat.

V naší nabídce najdete různé směsi sušeného ovoce, ovoce v čokoládě i v poslední době tolik oblíbené sušené ovoce mrazem.

V případě, že jste si nezvolili žádný výrobek, podívejte se také na kategorie Banány, Brusinky, Datle, Exotické ovoce a Jablka a hrušky.

Cena
Příchuť
Ananas (2) Banán (4) Bez příchutě (1) Borůvka (7) Broskev (3) Brusinka (2) Bylinné (1) Datle (3) Dračí ovoce (2) Fíky (1) Goji (1) Hroznové víno (1) Jablko (3) Jahoda (11) Kokos (3) Malina (9) Mango (3) Meruňka (1) Moruše (1) Ovocný mix (1) Para ořechy (1) Pekanový ořech (1) Pomeranč (1) Skořice (2) Švestka (1)

Vymazat všechny filtry

Nenašli jste, co jste hledali?

Pošlete nám tip na produkt a my ho zkusíme zařadit do nabídky.

Doporučit produkt
Nenašli jste, co jste hledali?

Potřebujete poradit?

Napište nám a rádi vám pomůžeme s výběrem a vyhledáváním vhodného produktu.

Potřebujete poradit?

Zboží z kategorie Sušené ovoce jsme pro vás poskládali od nejlevnějších po nejdražší. V kategorii Sušené ovoce najdete zboží poskládané od nejkvalitnějších kousků. Ty nejprodávanějších kousky v kategorii Sušené ovoce najdete mezi prvními.