Pistácie mají skutečně nejméně kalorií ze všech oříšků – dokonce čtyřikrát méně ve srovnání s ostatními. Mimo to, ale pistácie podpoří vaši dobrou náladu, imunitu i nervový systém. Co takhle hrstku pistácií místo brambůrků.
Pokud držíte redukční dietu, zapojete do svého jídelníčku i para ořechy. Para ořechy totiž pomáhají se spaováním tělesných tuků a obsahují mnoho bílkovin. Také ale snižují stres a depresi nebo i hladinu cholesterolu.
Mimo toho, že mandle obsahují největší množství vlákniny ze všech oříšků mají i velmi pozitivní vliv na funkci střev. Dodávají tělu antioxidanty, vitamín E a další látky, které snižují hladinu LDL, cholesterolu a cukru v krvi. Doporučená denní dávka je nejvýš třiadvacet mandlových jader.
Lískové oříšky jsou relativně tučné, ale jedná se o mononasycené tuky, které pozitivně působí na hladinu LDL, cholesterol a cukr v krvi. Mimo toho pozitivně působí na oči. Lískové oříšky jsou vhodné pro diabetikh druhého typu, pomáhají zpomalovat proces stařecké demence.
Doporučená dávka kešu oříšků na den je 18 jader a představuje to pouhých 165 kalorií. Kešu navíc obsahují velké množství železa, zinku a hořčíku, posilují imunitu a paměť, používají se často na revmatické bolesti.
Vlašské ořechy obsahují skupinu vitamínů B, prospívají tedy pokořce, vlasům a nehtům. Působí také pozitivně na nervy, chrání tělo před buněčným poškozením, mají protizánětlivé účinky, působí na prevenci před onemocněním srdce a obecně obecně chorobami cév.
Buráky v Čechách patří mezi nejoblíbenější ořechy. Buráky obsahují více živin než jakákoli potravina živočišného původu včetně masa. Obsahují velké množství sacharidů, tuků, protinů, vitamínů B1, C, E, vápníku, hořčíku a draslíku. Tyto oblíbené oříšky v sobě nemají žádný cholesterol a minimum nasycených mastných kyselin.