
Duphalac přitahuje do střeva vodu, tím změkčuje stolici a usnadňuje tak její odchod. Tento přípravek se používá k úpravě fyziologického rytmu tlustého střeva u zácpy a tam, kde je zapotřebí měkká stolice, např. při hemoroidech a po chirurgických zákrocích na konečníku nebo tlustém střevě.
Jak přípravek Duphalac působí?
Laktulóza je rozkládána v tlustém střevě působením bakteriální flóry. Vznikají nízkomolekulární organické kyseliny. Ty pak snižují pH v lumen tlustého střeva a osmotickým účinkem zvyšují objem střevního obsahu. Tím je podpořena peristaltika tlustého střeva a obnovena konzistence stolice. Zácpa mizí a je obnoven fyziologický rytmus vyprazdňování.


Výhody Duphalacu:
- Ideální řešení zácpy při cestování a na dovolené
- Laktulóza je šetrné laxativum – je vhodné i pro diabetiky a těhotné / kojící ženy
- Laktulóza jako prebiotikum příznivě ovlivňuje rovnováhu střevní mikroflóry
- Jedná se o nenávykové laxativum – umožňuje dlouhodobé užívání
Dávkování
Duphalac se užívá v jedné dávce nebo rozděleně ve dvou dávkách za použití odměrky. Jednotlivá dávka laktulózy má být spolknuta najednou a nemá být držena v ústech delší dobu. Při užívání jediné denní dávky se má přípravek užívat ve stejnou dobu, např. při snídani. Účinek se může projevit během několika dní. Souvisí to s mechanismem účinku laktulózy. Neprojeví-li se účinek během prvních 2–3 dní, je možné zvýšit dávku nebo podávat přípravek častěji.
Upozornění
Přípravek může být užíván během těhotenství a kojení.
Vyzkoušejte také ostatní výrobky značky Duphalac, které jsou v kategoriích Trávicí soustava, Zácpa a Léky. Pokud si nejste jistí výběrem tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Zácpa.
EAN | 5099151015464 |
Značka | Duphalac |
SUKL kód | 0226525 |
ATC | A06AD11 |
Cesta podání | Perorálně - polyká se |
Forma | Roztok |
Pro | Pro děti Pro dospělé |
Režim výdeje | Volně prodejné HVLP |
Věk | >1 let |
Velikost balení | 500 ml |
Účinná látka | Lactulosa |
Originální název | Duphalac 667g/l por.sol. 1x500ml IV |
Ke stažení | Příbalová informace |