Izolátový protein je jeden ze syrovátkových proteinů. Syrovátkový protein je rychle stravitelná část mléčných bílkovin a syrovátka se obecně považuje za obzvláště prospěšnou pro zvýšení produkce nových bílkovin ve svalech. Jsou dostupné různé formy syrovátkových proteinů, přičemž dvě nejběžnější jsou syrovátkový proteinový izolát a syrovátkový proteinový koncentrát. Tyto varianty jsou vyráběny různými technikami zpracování a mírně se liší v obsahu živin.
Izolátový protein je jeden ze syrovátkových proteinů. Syrovátkový protein je rychle stravitelná část mléčných bílkovin a syrovátka se obecně považuje za obzvláště prospěšnou pro zvýšení produkce nových bílkovin ve svalech. Jsou dostupné různé formy syrovátkových proteinů, přičemž dvě nejběžnější jsou syrovátkový proteinový izolát a syrovátkový proteinový koncentrát. Tyto varianty jsou vyráběny různými technikami zpracování a mírně se liší v obsahu živin.
Hlavním rozdílem mezi syrovátkovým proteinovým koncentrátem (nejběžnější syrovátkový protein) a syrovátkovým proteinovým izolátem, je množství proteinu na odměrku. Pokud jste sportovec, který to s příjmem bílkovin myslí vážně - například kulturista, může být pro vás izolát syrovátkového proteinu o něco lepší volbou. Díky tomu, že izolátový protein podléhá většímu zpracovávání, obsahuje až 90% bílkovin v porovnání se standardním syrovátkovým proteinem (který má 80% na odměrku). Zároveň disponuje nízkým obsahem tuků, sacharidů, cukrů či laktózy. Je tedy vhodnější alternativou, máte-li laktózovou intoleranci nebo pokud se snažíte omezit příjem tuků či sacharidů. Může obsahovat různé doplňkové přísady – například trávicí enzymy, které nabízejí různé výhody jako lepší trávení, zbavování se tuků nebo budování svalů.