Charakteristika
Makadamové ořechy jsou plody stále zeleného stromu makadamie celolisté původem z východní Austrálie. Svůj název si makadamový ořech zasloužil po svém objeviteli Johnu Macadamovi. Nejen díky své lahodné chuti jsou makadamové ořechy nejžádanějšími na trhu. Tomu odpovídá i vysoká cena, kterou se rozhodně vyplatí investovat. Mají báječnou nasládlou chuť, jsou nutričně bohaté zejména na tuky, kterých obsahují nejvíce ze všech ořechů (až 75%).
Z našich makadamových ořechů vyrábíme lahodný ořechový krém - Slaný makadam.
Tipy na využití ořechů:
- Do snídaňových kaší
- Drcené jako ozdoba na dezerty
- Do salátů
- Do sladkých i slaných jídel
- RAW kuchyně
- V kombinaci se sušeným ovocem jako vydatná svačina
- Na výrobu rostlinného mléka
- Na výrobu makadamového krému
Věděli jste, že?
Makadamové ořechy bývají spojovány s přínosem peněz a s bohatstvím, takže rozhodně nemusíte litovat peněz vyložených na jejich nákup.
Země původu
JAR, Austrálie, Malawi, Keňa
Nutriční hodnoty
na 100 g:
Energetická hodnota | 718 kcal / 3016 kJ |
---|---|
Tuky | 76 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 14 g |
- z toho cukry | 4,6 g |
Vláknina | 8,6 g |
Bílkoviny | 7,9 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení
100% makadamové ořechy.
Vyzkoušejte také další produkty značky Natu, které jsou v kategoriích Ořechy a Potraviny, nápoje. Výrobek teď koupíte se slevou 8 %. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Makadamové ořechy.